ΠΕΝΙΧΡΑ τα αποτέλεσμα για τους δήμους, από την συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον πρωθυπουργό

 

Από την  συνάντηση της ΚΕΔΕ με πρωθυπουργό και υπουργούς της κυβέρνησης


Στην διάρκεια της σημερινής (19/9) συνεδρίασης του Δ.Σ της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος Λ. Κυρίζογλου, ενημέρωσε για διάφορα θέματα που απασχολούν τους δήμους  όπως και για το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών, που ζητούν και αλλά χωριά που υπέστησαν (ολοκαυτώματα) θηριωδίες των Γερμανών Ναζι, να ενταχθούν σε αυτό.

Ο κ. Κυρίζογλου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα 55+ και είπε ότι το πρόβλημα της συνέχισης του παραμένει, παρά την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών. Ζήτησε να αυξηθεί ο μισθός των αιρετών και να ξανασυνδεθεί ο μισθός τους με εκείνο των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων  και θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση.

Ιδιαίτερη ενημέρωση έκανε  ο πρόεδρος για τη συνάντηση της ΚΕΔΕ που  έγινε (16/9)  με  τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχε κλιμάκιο υπουργών, λέγοντας ότι έγινε σε καλό κλίμα «Ποτέ δεν γίνεται μια συνάντηση που πατιούνται κουμπιά και λύνονται όλα», πρόσθεσε ο κ. Κυρίζογλου και αναφέρθηκε διεξοδικά σε μια σειρά ζητημάτων για τα οποία (σε κάποια) υπήρξαν προφορικές δεσμεύσεις ενώ για άλλα… θα ακολουθήσει συνεργασία με υπουργούς για να αναλυθούν περισσότερο κάποια πράγματα.

                        Απο τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 250 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Μαριέτα Γιαννάκου» για την συντήρηση των σχολείων, δεν θα περιλαμβάνονται έργα αντισεισμικής θωράκισης για τον οποίο θα εμπλακεί και το ΤΕΕ, κάνοντας την αναγκαία μελέτη.   Την έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 250 εκατ. ευρω για το 2024, για να καλυφτεί ένα μέρος από το υψηλό λειτουργικό κόστος των δήμων.  Ότι θα ολοκληρωθούν οι 1000 προσλήψεις στην δημοτική αστυνομία και υποσχέθηκαν έγκριση προσλήψεων  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Ακόμη και για αυτά δεν έχουμε κάποια γραπτή δέσμευση επεσήμαναν μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που ήταν στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Και τόνισαν πως  «για μια ακόμη φορά ακούσαμε από τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό Θ. Λιβάνιο καλά λόγια και φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, αλλά δεν πήραμε σχεδόν τίποτα χειροπιαστό. Υπήρξε και διάσταση απόψεων».

Ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,  Δήμαρχος «Βούλας-Βάρης-Βουλιαγμένης ανέφερε μεταξύ άλλων  «Πήραμε γενικόλογες απαντήσεις, στη λογική όχι πετάω την μπάλα στην εξέδρα αλλά έξω από το γήπεδο. Η κυβέρνηση δεν διαβουλεύεται με επάρκεια μαζί μας, λαμβάνουμε προδιαγεγραμμένα πράγματα και σχέδια νόμου και από εκεί και πέρα τρέχουμε για ό,τι προλάβουμε να σώσουμε…»,  εκφράζοντας  παράπονά του για τη σχέση Κυβέρνησης – Αυτοδιοίκησης και τόνισε  ότι το τραγούδι που μας ταιριάζει σε αυτή τη συγγηρία είναι αυτό του Παπακωνσταντίνου: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα!».

Στο ίδιο πνεύμα  τοποθετήθηκαν και άλλα μέλη που ήταν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως ο β΄αντιπρόεδρος Γ. Παπαναστασίου   ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σ. Δανιηλίδης και άλλοι..

Ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε  ιδιαίτερη ικανοποίηση που ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση και θα παραβρεθεί στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

                                                                                          

                                                                                    Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.