ΣΧΟΛΕΙΑ: Ξεκινούν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου

 Οι διακοπές τέλειωσαν, μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στα θρανία και στις έδρες τους.


Κτυπά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά μετά τις διακοπές του καλοκαιριού το κουδούνι σε όλα τα Νηπιαγωγεία  Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της χώρας.

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται από την 1η   Σεπτέμβριου στις θέσεις τους και άνοιξαν τα σχολεία, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για να κτυπήσει το πρώτο κουδούνι την Δευτέρα για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

 Οι γονείς έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εφοδιάσουν τα παιδιά με όλα τα απαραίτητα - με δεν χορηγεί το δημόσιο- για την νέα σχολική χρονιά.  

 

Παλιά και νέα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν  και αυτή τη χρονιά στα σχολεία της πόλης μας.  

Μπορεί οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων στο Βύρωνα να έστειλαν στην δημοτική αρχή τη λίστα με  τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, αυτό δεν σημαίνει ότι έγινε  και πράξη.

 "Λιφτινγκ" με πότους της ΣΑΤΑ σε κάποιες σχολικές μονάδες μπορεί να έγινε, ωστόσο τα ουσιαστικά προβλήματα κτηριακά και άλλα παραμένουν. Μακάρι να μην δούμε και την νέα χρονιά,  φαινόμενα να πέφτουν σοβάδες σε σχολεία της πόλης μας. 

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στις 18:30 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα αναδειχθούν για άλλη μια χρονιά τα προβλήματα από τις δημοτικές παρατάξεις.

Η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος κ Σωτηρόπουλος θα επαναλάβουν το γνωστό  «κάνουμε ότι μπορούμε», τα προβλήματα όμως στα σχολικά συγκροτήματα παραμένουν και προστίθενται και καινούργια.

Οι  παρεμβάσεις που έγιναν υπολείπονται των όσων χρειάζονται.

Ενδεικτικό της πραγματικής κατάστασης για την σχολική στέγη και την πολιτική των δημοτικών αρχών είναι

Το πρόβλημα με το 4ο δημοτικό σχολείο  (Χαραλαμπόπουλου) που παραμένει κλειστό πάνω από 5 χρόνια, χωρίς  να έχει ξεκινήσει  η ανέγερση νέου σχολείου, με τα παιδιά να μεταφέρονται για άλλη μια χρονιά με πούλμαν στον Καρέα (Κατεχάκη). 

Η μη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα, εξαιτίας της απουσίας διδακτηρίου για τη στέγασή του. 

Η λειτουργία δημοτικού βρεφικού σταθμού σε ακατάλληλο κτήριο.


                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.