ΒΥΡΩΝΑΣ: Τι ακριβώς συμβαίνει με το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα; Ποιοι εκτελούν εργασίες στο χώρο και ποιοι πληρώνουν για αυτές;

'+
  • Στο θέμα της ασφαλής λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα επανέρχεται η Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»
Μετά την παρέμβαση της πολεοδομίας, το θέμα απασχόλησε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο, -Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου- όπου διαπιστώθηκε ότι δεν προχώρησε ο δήμος Βύρωνα στις εργασίες, που ζήτησε η πολεοδομία και έτσι το δημοτικό στάδιο Βύρωνα θα παραμείνει κλειστό μέχρι να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.


Σε συναντήσεις που έγιναν μετά το δημοτικό συμβούλιο στελεχών της δημοτικής αρχής, της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και παραγόντων ορισμένων αθλητικών σωματείων συμφώνησαν να γίνουν ορισμένες επιφανειακές επισκευές, -π.χ. σοβάτισμα- έτσι ώστε να μην φαίνονται οι συγκεκριμένες φθορές στην τοιχοποιία. Οι ομάδες θα βρουν και θα βάλουν μάστορες και εργολάβους και θα τους πληρώσουν οι ίδιες.

Όλα αυτά ενώ η Δ/ΝΣΗ Δόμησης του Δήμου Αθηναίων με έγγραφο προς το δήμο Βύρωνα (16/72024) είχε ζητήσει να γίνει «έλεγχος δομικής και στατικής επικινδυνότητας» στο δημοτικό στάδιο Βύρωνα.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην ιστοσελίδα μας ξεκίνησαν να γίνονται διάφορες εργασίες στο στάδιο, όχι όμως να υπαγορεύονται από κάποια μελέτη από την τεχνική υπηρεσία για το τι πρέπει να γίνει. Αντίθετα αυτές λαμβάνουν χώρα μόνο με προφορικές υποδείξεις υπηρεσιακού παράγοντα της τεχνικής υπηρεσίας -παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και γίνονται με συνεργεία που έφεραν οι ομάδες. Προφανώς και κάποιες εργασίες θα γίνουν και από συνεργεία του δήμου.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των ομάδων και τα προβλήματα που δημιουργούνται, όταν το στάδιο είναι κλειστό. Αυτό δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια, κρύβουμε κάτω από το χαλί ένα χρόνιο πρόβλημα και κατηγορούμε αυτούς που αναδεικνύουν το πρόβλημα και ζητούν την ορθή αντιμετώπιση του. Πιστεύουμε πως θα έπρεπε να είχαν απαιτήσει τα ίδια τα αθλητικά σωματεία από τις δημοτικές αρχές -τις προηγούμενες αλλά και τη σημερινή- άμεση και σωστή αντιμετώπιση των προβλημάτων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του δημοτικού σταδίου.

Εικόνα από το δημοτικό στάδιο Βύρωνα

Εάν η πληροφορία, την οποία σήμερα δημοσιεύουμε, είναι ακριβής εγείρονται σοβαρά ερωτήματα και προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για την δημοτική αρχή.

Υπάρχει τεχνικός έλεγχος για το ποιες εργασίες είναι αναγκαίες να γίνουν στο δημοτικό στάδιο Βύρωνα, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Αθηναίων;

Οι εργασίες που ξεκίνησαν, από ποιούς γίνονται; Έγινε ανάθεση του δήμου σε τεχνική εταιρεία ή τι ακριβώς συμβαίνει;

Πόσο θα κοστίσουν οι εργασίες αυτές και ποιός θα τις πληρώσει; Θα βάλουν χρήματα τα αθλητικά σωματεία; Τους έχει εκχωρηθεί το δημοτικό στάδιο;

Εάν γίνονται εργασίες από τις ομάδες, χωρίς μελέτη και έλεγχο, εάν για τις εργασίες πληρώνουν τα αθλητικά σωματεία, τότε η δημοτική αρχή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο λειτουργίας για τον αθλητισμό στην πόλη και τη σχέση των αθλητικών σωματείων με το δήμο όσον αφορά στη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ποιος όμως αποφάσισε για όλα τα παραπάνω και πότε;

Τι λένε οι δημοτικές παρατάξεις, η Περιφέρεια, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού; ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν;

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Υ.Γ. Αναμένουμε και ευχαρίστως θα δημοσιεύουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής.


Στο θέμα επανέρχεται και η συλλογικότητα «ΕΝΑΡΓΕΙΑ»

Διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσε στο Δήμαρχο κ. Σωτηρόπουλο

ΕΡΩΤΗΣΗ/ΕΙΣ

Της συλλογικότητας με την ονομασία Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοινοποίηση:

- Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

- Δημοτικές Παρατάξεις, Δημοτικούς Συμβούλους

- Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών / Δ/νση Δόμησης

- ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

ΘΕΜΑ: «Ερωτήσεις σχετικά με τις εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα, την Επικινδυνότητα αυτού και την λειτουργία του»

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

α) Έχει διενεργηθεί ο έλεγχος Δομικής και Στατικής Επικινδυνότητας του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, δηλαδή ο έλεγχος των μελών του φέροντος οργανισμού, ο έλεγχος ενανθράκωσης σκυροδέματος, ο έλεγχος τοιχοποιίας, ο έλεγχος οξείδωσης οπλισμού κλπ, όπως αναφέρει το, με Αριθμ. Πρωτ.: 183738/18-07-2024, και με βαθμό Προτεραιότητας Εξ. Επείγον, Έγγραφο του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Αθηναίων με θέμα: «Διενέργεια ελέγχου δομικής και στατικής επικινδυνότητας Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα»;

β) Η κοινοποίηση του ανωτέρω αναφερομένου εγγράφου, από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Δ/νσης Δόμησης, προς την Ένωση Πολιτών «Ενάργεια, έγινε την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, δυο (2) φορές! Στις 2:48 μ.μ. δίχως θέμα, και στις 2:54 μ.μ. με θέμα: «ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΒΥΡΩΝΑ».

Το έγγραφο αναφέρει ότι εντός σαράντα (40) ημερολογιακών ημερών, από την επίδοση της παρούσης, θα πρέπει να κατατεθούν προς ενημέρωση της Υπηρεσίας, η σύνταξη της Τεχνικής Έκθεσης από τον περιγραφόμενο (στο α) έλεγχο «καθώς επίσης η έκδοση των απαραίτητων αδειών, εγκρίσεων και της επίβλεψης της εκτέλεσης των εργασιών ελέγχου».

Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες;

γ) Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και της προαναφερόμενης (στο β) διαδικασίας, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα θα μπορεί να λάβει άδεια λειτουργίας ή απαιτούνται και άλλες ενέργειες ή πρόσθετες παρεμβάσεις;

δ) Ποιοι ήταν οι λόγοι που για δεκαετίες το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα δεν διέθετε άδεια λειτουργίας; Επειδή απουσίαζαν η πυροπροστασία και άλλα μικροπράγματα ή συνέτρεχαν άλλοι λόγοι πιο σοβαροί;

Μετά τις εργασίες που έγιναν, γίνονται ή πρόκειται να γίνουν, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα θα είναι ασφαλές;

Ένωση Πολιτών «Ενάργεια»

16 Σεπτεμβρίου 2024

ΥΓ.: Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε ΕΓΓΡΑΦΩΣ, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»)

Για την αναδημοσίευση: Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.