ΒΥΡΩΝΑΣ/ Αθλητικά δρώμενα στην πόλη: "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΡΩΤΑ...ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΕΣ...

                                       Φωτο αρχείου: Δημοτικα γήπεδα Εργάνη 


                                                                                                  ΑΠΟΨΗ

   Φίλαθλου Βυρωνιώτη 

" Πριν μερικά χρόνια, ένας βυρωνιώτικος σύλλογος στο άθλημα του χάντμπολ, η αναγέννηση Βύρωνα, έκανε μια συμφωνία με την αντίστοιχη ομάδα χάντμπολ της αεκ.

Ο κ. Μυλωνάς, ο οποίος δεν είναι πλέον εν ζωή, μην μπορώντας να ανταγωνιστεί τον σύλλογο του αθηναϊκού, κυρίως εξωαγωνιστικά, προχώρησε σε αυτή τη συμφωνία (αλλαγή ονόματος σε Αεκ Αναγέννηση Βύρωνα  ρουχισμό από την ομάδα της αεκ, ανταλλαγή παικτών κλπ) για να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστικός.

Η κίνηση αυτή βρήκε όλο τον "Βύρωνα" απέναντι. Και αυτό γιατί όλοι με βάση τις αξίες και τα ήθη της περιοχής δεν ανεχτήκαμε μια Βυρωνιώτικη ομάδα να γίνει παράρτημα μια από τις λεγόμενες big3 ομάδες των Αθηνών.

Στο δημοτικό συμβούλιο που πάρθηκε η απόφαση, είχαμε δει αθλητικούς παράγοντες της Πόλης, πολιτικές παρατάξεις, δημοτικούς συμβούλους κλπ, να διαβάζουν μακροσκελή κείμενα για το θέμα, για το Βύρωνα, για το ότι με κινήσεις σαν αυτή θα άνοιγε ο ασκός του αιόλου, ότι θα ήταν η αρχή του τέλους για τους αθλητικούς συλλόγους της γειτονιάς μας, ότι τα βυρωνιώτικα παιδιά των ακαδημιών δεν θα έπαιζαν στην πρώτη ομάδα και θα έπαιζαν τα παιδιά της Αεκ κλπ.

Πιο πολύ από όλους αυτοί που καίγονταν στο να μην γίνει αυτή η συμφωνία ήταν το τμήμα χάντμπολ του Αθηναϊκού. Τους λόγους τους καταλαβαίνουμε όλοι μας...

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η συμφωνία να χαλάσει, η ΔΟΞΑ μας απορρόφησε το τμήμα της αναγέννησης και πήγαμε παρακάτω.

Και πάμε τώρα στο σήμερα.

Με μεγάλη μας απορία διαβάσαμε μέσα στο καλοκαίρι για την παρακάτω "συμφωνία". Έπειτα από δυο μήνες με βάση τις ενδείξεις, αλλά και τις αποδείξεις, το συμπέρασμα το οποίο έχει βγει είναι ότι ξεπερνάει κάθε ο όριο ντροπής.

Η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να μην εμπεριέχει αλλαγή ονόματος, αλλά σε σχέση με την τότε συμφωνία της αναγέννησης είναι ηθικά πολύ "χειρότερη". Η ομάδα τους θα αγωνίζονται του χρόνου με παίκτες της κ18 της Αεκ. Όλη η ομάδα. Χωρίς κανένα παιδί από τις ακαδημίες του Αθηναϊκού.

 Όλο τον Αύγουστο η ομάδα τους έκανε προετοιμασία στα Σπάτα, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα της Αεκ. Σε φιλικό τους πριν μερικές βδομάδες με τα Γλυκά Νερά, φορούσαν εμφανίσεις της Αεκ και πριν την έναρξη του αγώνα, στο καθιερωμένο "ζντο" στο κέντρο, όπως οι δικοί μας φωνάζουν ΔΟΞΑ, αυτοί φώναξαν Αεκ...

 Στο επόμενο τους, στην Εργάνη, για να μην φάνε καραμούζα έπαιξαν με τις δικές τους. Γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες τους επιβεβαιώνουν αυτά που γράφουμε και πολλά άλλα.

Αυτό όμως που μας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι η εκκωφαντική σιωπή όλων όσων είχαν αντιδράσει τότε με την αναγέννηση. Πολιτικών, αθλητικών οργανισμών, παραγόντων, παρατρεχάμενων.

Δεν κουνιέται φύλλο.

Που να πετάνε άραγε χαρταετό οι παράγοντες του χάντμπολ του Αθηναϊκού; Οι υπόλοιποι; Άφαντοι.

Τι έχουν να πουν για αυτά ο Δήμαρχός και οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων παρατάξεων; Τότε είχαν πάρει θέση...Τώρα; Τίποτα...

Που είναι αυτά τα δακρύβρεχτα κείμενα που είχαμε δει πριν χρόνια για ίδιο θέμα;

Οι μάσκες έχουν πέσει από καιρό... Ο Αθηναϊκός, η "ιστορική" αυτή ομάδα, πάντα παράρτημα κάποιου ήταν. Τι να το κάνεις αν η ιστορία σου είναι γεμάτη ανάλογες "συμφωνίες".

Προτάσεις για παρόμοιες συμφωνίες έχουν γίνει και στην δική μας ομάδα. Σε αντίθεση με αυτούς, ο σύλλογος μας ποτέ δεν ενέδωσε. Ακόμα και όταν τα ανταλλάγματα ήταν πολύ δελεαστικά. Καλύτερα στο β' και στο γ' τοπικό, από το να "λερώσουμε" το όνομα και την ιστορία της ομάδας μας.

Γι' αυτό τον λόγο αλλά και πολλούς άλλους η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ θα είναι αιώνια ο μεγαλύτερος και λαοφιλέστερος σύλλογος της Πόλης...Γιατί "εκφράζει" την Πόλη...Αυτά.

......

Εμείς ως "Ρωγμή" απλά να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση του Αθηναϊκού για τη συνεργασία με ΑΕΚ 


Στις  (22/7) έγινε γνωστή από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ η σύμπραξη με τον Αθηναϊκό, προκειμένου η Κ18 των κιτρινόμαυρων να πάρει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΑ με τη φανέλα των «λόρδων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Αθηναϊκού Α.Σ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασία της με την Διεύθυνση Ακαδημίας της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Α.Ε.Κ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας των δύο συλλόγων, θα αγωνίζονται με τα χρώματα της ομάδας μας αξιολογημένοι από πλευράς Α.Ε.Κ ποδοσφαιριστές της ηλικιακής κατηγορίας Κ18.


Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή που ένα από τα μεγαλύτερα, πολυνίκη και πιο ιστορικά σωματεία της χώρας μας, ξεχώρισε την ομάδα μας προκειμένου να προβεί στην ως άνω συνεργασία.


Με τη σειρά μας, δεσμευόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης που δείχνει στον σύλλογο μας η ΠΑΕ ΑΕΚ και ευελπιστούμε τα αποτελέσματα των ανωτέρω να είναι αντάξια της ιστορίας των δύο συλλόγων.

Λεπτομέρειες σχετικά με την έναρξης της προετοιμασίας, τα φιλικά που πρόκειται να λάβουν χώρα καθώς και οτιδήποτε άλλο, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες».

 

                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.