ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ψήφισαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Πέρασε η πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

 Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, καθώς τα μέλη της ενέκριναν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

 

Στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου που διεξάγονται οι διαδικασίες της διήμερης Κεντρικής Επιτροπής, στήθηκαν τρεις κάλπες, όπου ψήφισαν αλφαβητικά τα μέλη.

Το ψηφοδέλτιο είχε τρεις επιλογές:

  • Υπέρ
  • Κατά
  • Λευκό

Στις 13:00 έκλεισαν οι κάλπες για τη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ επί της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν 100 μέλη του οργάνου. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά δια ζώσης ψήφισαν 210 μέλη, τηλεφωνικώς 76 που απουσίαζαν δικαιολογημένα.

 

Το αποτέλεσμα 

Συνολικά δια ζώσης, με κάλπη, ψήφισαν 210 μέλη, ενώ τηλεφωνικώς 76Δηλαδή συνολικά ψήφισαν 286 από τα 295 μέλη. Απείχαν 9 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

 Υπέρ της πρότασης άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του τάχθηκαν 163 μέλη και κατά 120, 3 άκυρα-λευκά  σε σύνολο 286 ψηφισάντων, με μυστική ψηφοφορία.  

 Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική, καθώς τα μέλη της ενέκριναν την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Κασσελάκης: Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. 

"Λυτρωμένος" δήλωσε ο Στ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του μετά το εκκωφαντικό αποτέλεσμα της ΚΕ που οδηγεί στην καθαίρεσή του. 

Επιτιθέμενος στην εσωκομματική αντιπολίτευση, μίλησε για "κουκούλες" και ανακοίνωσε ότι "Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ".

Η δήλωση Κασσελάκη:

"Είμαι λυτρωμένος γιατί είδαν όλοι οι πολίτες την μομφή που ζω από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος. 

Είναι πρωτοφανές  στην πολιτική ιστορία του τόπου, η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται την ψήφο των μελών του κόμματος. όσα πέρασα έναν χρόνο τωρα τα ξέρετε όλα

Φτάσαμε η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα να καταφεύγουν σε πρακτικές που δεν ταιριάζουν στις παραδόσεις της Αριστεράς, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να τους φορώντας τους κουκούλα. Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ και θα λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ". 

Στις 16:00 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποφάσισε να γίνει άμεσα Πολιτική Γραμματεία με εισήγηση της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα οδηγηθεί σε νέα Κεντρική Επιτροπή για να αποφασίσει ημερομηνίες για έκτακτο συνέδριο

Η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου πρότεινε να συνεδριάσει άμεσα η πολιτική γραμματεία και σε δυο εβδομάδες η Κεντρική Επιτροπή, για να αποφασιστεί ο οδικός χάρτης για τις εκλογές.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε ο Νίκος Παππάς Πρόεδρος της Κ.Ο. να εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στην ΔΕΘ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης από το βήμα της ΚΕ και ενώ είχε γίνει γνωστό το αποτέλεσμα ζήτησε να  επιδείξουμε όλοι ψυχραιμία. Το καταστατικό είναι το δικό μας σύνταγμα, ανέφερε ο  Νίκος Παππάς. 

                                                                                                                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.