Ο δήμος Βύρωνας χωρίς συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Για τρίτη συνεχή δημοτική περίοδο κενό γράμμα για τους πολίτες ο "Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης".

Πραγματοποιήθηκε η 23η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Η συνεδρίαση διήρκησε μόλις 1" χωρίς αποτέλεσμα. 

Ο πρόεδρος του σώματος κ. Αποστολάκης ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι «Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία υποψηφιότητα για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα δεν θα προχωρήσει η διαδικασία και δεν θα υπάρξει επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Λύεται η συνεδρίαση».

Κανένας δημοτικός σύμβουλος, από καμία παράταξη δεν ρώτησε, δεν μίλησε, και η συνεδρίαση έληξε.

Με την συγκεκριμένη φράση του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Αποστολάκης «δεν θα υπάρξει επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» προαναγγέλλει ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσπάθεια για την επιλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης και άρα ένας θεσμός -που θεωρητικά και με βάση το κουτσουρεμένο νομικό πλαίσιο θα μπορούσε να είναι η φωνή των πολιτών- δεν θα υπάρχει για τρίτη δημοτική περίοδο. Δύο περιόδους 2014-2023 με δήμαρχο τον κ. Κατωπόδη και μια ακόμη περίοδο 2024-2028 με δήμαρχο τον κ. Σωτηρόπουλο.

Το να μην επιλεγεί «Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης» στο δήμο Βύρωνα, για άλλη μία δημοτική περίοδο είναι μία πολιτική επιλογή που ενδεχομένως για διάφορους και διαφορετικούς λόγους μπορεί να βολεύει όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου.

Ο λαός του Βύρωνα θα στερηθεί ένα «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης», που θα μπορούσε να θέτει ερωτήματα, προβλήματα, αιτήματα και να έχει ένα σύμμαχο, παρά το γεγονός ότι δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες. Με την προϋπόθεση ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης θα θελήσει να είναι σύμμαχος των πολιτών και δεν θα είναι ένα αμορτισέρ, που θα απορροφά την λαϊκή δυσαρέσκεια και δεν θα καταλήξει να γίνει κυματοθραύστης αποτροπής λαϊκών αντιδράσεων και δράσεων. 

Να υπενθυμίσουμε ότι:

Πρώτος συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Βύρωνα είχε επιλεγεί ο κ. Δημήτρης Σάρολας επί δημοτικής αρχής Χαρδαλιά

Σε τακτική συνεδρίασή του, το δημοτικό συμβούλιο εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης τον Δημήτρη Σάρολα – Καθηγητή, τ. δημοτικός σύμβουλος (1975-1995 & 2003-2007) με 32 ψήφους επί 36 ψηφισάντων. 

Ο κ. Σάρολας Δημήτρης έμεινε στη θέση αυτή, για μισή θητεία και παραιτήθηκε γιατί σύμφωνα με τον ίδιο αυτά που εισηγούνταν δεν γίνονταν δεκτά.

Διαβάστε ακόμη:

ΒΥΡΩΝΑΣ: Συνεδριάζει την Τρίτη 24/9 το δημοτικό συμβούλιο για να την «Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης» 

Ρωγμή στην Ενημέρωση

1 σχόλιο:

  1. ποιός συμπαραστάτης, του δημότη, αναρωτιέμαι. Εδω, στέλνω αιτήματα, διαδικτυακά, στον Δήμο, και δεν απαντάει, κανένας, καλώ και τα θέτω, τηλεφωνικά, και δεν απαντάει, κανένας. κάποιοι υπάλληλοι, απλώς, δεν ασχολούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.