ΒΥΡΩΝΑΣ: Ολοκληρώθηκε η παρέλαση για να τιμήσουμε το ΟΧΙ στην φασιστική εισβολή των Ιταλών

Κάθε χρόνο 28 Οκτωβρίου, ο λαός μας γιορτάζει μια ξεχωριστή μέρα. Γιορτάζει το ΟΧΙ στην φασιστική εισβολή των Ιταλών και ενός μεγάλου ΟΧΙ σε κάθε φασισμό που επιβουλεύεται την ελευθερία του. 

Έτσι και σήμερα, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών πλημύρισε  την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και τους γύρω δρόμους, για να παρακολουθήσει την  εορταστική παρέλαση  για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. 

Παρόντες ήταν,  ο δήμαρχος της πόλης κ. Σωτηρόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής αρχής, ο υφυπουργός εσωτερικών κ. Σπανάκης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής κ. Γώγος Χρήστος,   οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων (Μπαντής, Κατωπόδης, Δεμπόνος), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών πολιτικών οργανώσεων των κομμάτων, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, εκπρόσωποι  φορέων και αθλητικών σωματείων. 

Ο εορτασμός του ΟΧΙ του λάου μας στην επίθεση της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι στις 28 Οκτωβρίου 1940 ξεκίνησε με δοξολογία μπροστά στο μνημείο των εκτελεσμένων στο μπλόκο του Βύρωνα(7/8/1944) από τους Γερμανούς ΝΑΖΙ κατακτητές.  Ακολουθήσε κατάθεση στεφανιών από το δήμαρχο, τους εκπρόσωπους κυβέρνησης, περιφέρειας, πολιτικών κομμάτων, δημοτικών παρατάξεων και φορέων της πόλης. 

                                                       Καταθέτη στεφάνι ο δήμαρχος Βύρωνα κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος

Για την σημασία του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και τον ηρωικό αγώνα των Ελλήνων μίλησε ο δήμαρχος της πόλης κ. Σωτηρόπουλος.

Μοναδική παραφωνία η συμπεριφορά της αστυνομίας, που ζήτησε από μέλη της Νέας Αριστεράς Βύρωνα να απομακρύνουν το πανό "ΛΕΥΤΕΡΙΑ στην ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ"  που κρατούσαν στο πλάι της εξέδρας των επίσημων. Μάλιστα ο ένας από τους αστυνομικούς ανέφερε ότι σήμερα είναι ημέρα των Ελλήνων, μαζεύτε το πανό.

  

Η επιμονή των μελών της Νέας Αριστεράς και η παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Αποστολάκη Νεκτάριου  οδήγησε τους αστυνομικούς να αναδιπλωθούν.

Στην συνέχεια ακολουθήσε η καθιερωμένη παρέλαση. Με  το σώμα των προσκόπων, των εθελοντών  πολιτικής προστασίας, τους πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλογών και των μαθητές όλων των σχολείων, υπό τους ήχους της πάντας των προσκόπων.

Δείτε εικόνες

   

      



 
      





  

  

  

 


                                     

 
                                       
 

                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.