ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκρηκτική κατάσταση στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

 Ολοένα και βαθαίνει το χάσμα στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιώνει μια πρωτοφανή συγκρουσιακή κατάσταση. 

 

Η ώρα είναι 2: 55 μ.μ δυόμιση  ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα (12:30) και η συνεδρίαση της Κ. Επιτροπής φαίνεται πως ξεκινά.    

Τα 148 μέλη  για να υπάρχει  απαρτία βρέθηκαν τελικά και ξεκίνησε  η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με οριακή  απαρτία σε κλίμα έντασης.

Τα μέλη που πρόσκεινται στον Κασσελάκη απέχουν από την συνεδρίαση, λέγοντας ότι δεν νομιμοποιούν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.   

 


  Φωτο: Πηγαδάκια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής -William Faithful


Το στρατόπεδο Κασσελάκη πάντως διαμηνύει πως έχει περάσει ήδη μιάμιση ώρα από την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συνεδρίασης και ζητούν να οριστεί συγκεκριμένος χρόνος λήξης της αναμονής για απαρτία. 

Ένταση δημιουργήθηκε όταν υποστηριχτές του Σ. Κασσελάκη αντέδρασαν με αφορμή τις διαπιστεύσεις, εκτιμώντας ότι ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε διαπίστευση ως μέλος της Κ.Ε. δεν αποτελεί μέλος της.

 
 Το καρτελάκι εισόδου στην συνεδρίαση της Κ.Ε

Ο Παύλος Πολάκης και δύο ακόμη μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση και ο Πάνος Ρήγας δεν παίρνουν μέρος στη συνεδρίαση. 


Δήλωση Θεοδώρας Τζάκρη: Δεν υπάρχει απαρτία - Μεταθέτουν διαρκώς την ώρα έναρξης


«Μιάμιση ώρα μετά δεν υπάρχει απαρτία. Και καλούν τα μέλη της Κ.Ε. να προσέλθουν που αρνούνται να νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν διαρκώς την ώρα έναρξης και καλούν διαρκώς μέλη να προσέλθουν τα οποία όμως αρνούνται να έρθουν για να νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Τι άλλο να γίνει; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Σ. Κασσελάκη στις εκλογές».

Στο κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κ.Ε, υπάρχουν σαφείς αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη για «προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης που εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ». Χωρίς ωστόσο, να αναφέρεται πρωτοβουλία για κυρώσεις σε βάρος του. 

"Η έξωση διαμαρτυρία απέναντι στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απόλυτα απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα.

Η συνεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά, και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγυητές της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι τα μέλη και οι φίλοι του, η συλλογική και πολιτική μας λειτουργία" αναφέρεται.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης απέσυρε το εξώδικο που είχε αποστείλει προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 «Ο σκοπός του εξωδίκου επετεύχθη»

«Επειδή ο σκοπός του εξωδίκου μου επετεύχθη, αφενός με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπόλοιπων υποψηφίων και αφετέρου με τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την ΠΓ της 8ης Οκτωβρίου 2024. Επειδή, όπως έχω ήδη δηλώσει, πρωταρχικό κίνητρο της διαμαρτυρίας μου ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (χθες θύμα της παράνομης διαρροής ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος). Επειδή, όπως επίσης έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, τη νομική οδό δε θα την ακολουθούσα ποτέ.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι» σημείωσε σε ανάρτησή του Στ. Κασσελάκης.

 

Ο Παύλος Πολάκης που δεν  παραβρίσκεται στη συνεδρίαση, είναι σε περιοδεία στη Κρήτη, παρενέβη με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα λέγοντας 

«ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. "Εξώδικα" και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται».

Διαβάστε την ανάρτηση του 

"ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…

Όταν ανέλαβα την πρωτοβουλία να διεκδικήσω την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ταύτισα τον σκοπό μου, για μια φορά ακόμα, με το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης με όρους αριστερής ηθικής και οράματος.

Ανέλαβα πρωτοβουλίες τερματισμού της εσωστρέφειας, οι οποίες απέδωσαν καρπούς. «Εξώδικα» και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται.

Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες.

Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνία.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα ένας μικρός και ταλαιπωρημένος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γι’αυτό κατέθεσα, από την πρώτη στιγμή, ένα ριζοσπαστικό, ανατρεπτικό πολιτικό σχέδιο με 6 πυλώνες που εμπλουτίζεται καθημερινά.

Ένα πρόγραμμα ανατροπής των οικονομικών και πολιτικών συσχετισμών υπέρ της κοινωνίας της εργασίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των νέων που αξίζουν μια ισότιμη ευκαιρία στην Χώρα τους και των αδύναμων.

Απευθύνομαι στο δημοκρατικό λαό αυτής της χώρας, από τους τίμιους συντηρητικούς-κεντροδεξιούς πολίτες μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά , για να υπογράψουμε και να εφαρμόσουμε με σύνεση ,αποφασιστικότητα και όραμα ένα κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας.

Μια νέα πολιτική αναδιανομής του πλούτου που δεν θα εξαρτάται από τα συμφέροντα των λίγων ή τις προσωπικές ατζέντες και θα απελευθερώνει την δύναμη των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς!

Μαζί θα οικοδομήσουμε μια ΕΝΤΙΜΗ Ελλάδα με ισότητα και στις ευκαιρίες και στην απόλαυση των αγαθών που παράγει η ανθρώπινη γνώση της εποχής μας!

Μια νέα σχέση με το παρόν και το μέλλον.

Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί «μεσσίες» και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν.

Αυτο που χρειάζεται είναι λαικες δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα

Ξεκίνησα την πορεία μου στον λαό με μόνους συμμάχους τον λαό και το έργο μου, που το σύστημα αποκρύπτει εδώ και δέκα χρόνια. Όχι πια. Τώρα οι αλήθειες μου θα ακουστούν.

Φοβούνται την ατομική και συλλογική ικανότητα.

Θέλουν την κοινωνία εξαρτημένη και φοβισμένη.

Ούτε σε μένα, ούτε στην πλειοψηφία από εσας χάρισε η ζωή κάτι.

Σας προσκαλώ να πλαισιώσετε τον αγώνα μου και να ακούσετε με ανοιχτή καρδιά το μήνυμά μου.

Ας κάνουμε την θέλησή μας για αλλαγή, δύναμη ανατροπής και δικαιοσύνης.

Ελάτε μαζικά στις κάλπες να εκλέξουμε Πρόεδρο στις 24 Νοεμβρίου.

Παντού στην Ελλαδα θα διαδωσουμε το μηνυμα της αναδιανομης-δικαιοσύνης-ανατροπης!

Ο μεγάλος και νικηφόρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η μόνη, εθνικά ωφέλιμη, επιλογή.

Ας το καταφέρουμε μαζί!

Καλή δύναμη και καλούς αγώνες να έχουμε".

Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, υποψήφιος Προέδρος ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.


                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.