Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας δεν θα περάσει! ΟΧΙ σε συνδικαλιστικές απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πήραν μέρος στην 24ωρη απεργία και στη διαδήλωση στα Προπύλαια. 

 
Οι εκπαιδευτικοί αψηφώντας την απαγορεύσει της απεργίας, που μετά από προσφυγή του υπουργείου παιδείας το Μονομελές την έβγαλε παράνομη και καταχρηστική, πατώντας πάνω στον αντεργατικό νόμο τερατούργημα του Χατζηδάκη, ανταποκρινόμενοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ που επαναπροκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ βγήκαν σήμερα στους δρόμους δίνοντας μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας. 

Το εκπαιδευτικό κίνημα βρέθηκε στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα για δημόσια και δωρεάν παιδεία ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, για αυξήσεις στους μισθούς, για μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, ενάντια στην αξιολόγηση και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Το πρωί στις 10 π.μ. είχαν δώσει  αγωνιστικό ραντεβού έξω από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αττικής (Ξενίας 24, Αθήνα, κοντά στη στάση Μετρό Μέγαρο Μουσικής). Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μέλη σωματείων και αγωνιστές συγκεντρωθήκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία ακρόασης στην οποία παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της δυνητικής αργίας δύο εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά, η Χρύσα Χοτζόγλου και ο Γιώργος Καββαδίας. 

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να παρθεί  πίσω η  διαδικασία ακρόασης στην οποία παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της δυνητικής αργίας οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί.

· Να μην περάσουν οι πρώτες συνδικαλιστικές απολύσεις εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο

· Να σταματήσουμε το πογκρόμ διώξεων εκατοντάδων εκπαιδευτικών

· Να υπερασπίσουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ και τον ΑΓΩΝΑ - Για να καταργηθούν όλοι οι νόμοι αντεργατικοί νόμοι (Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Ποινικός Κώδικας)

·Για αυξήσεις στους μισθούς – για άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων – για μονιμοποίηση των αναπληρωτών - Για την ανατροπή όλου του πλαισίου της αξιολόγησης

Οι εκπαιδευτικοί λίγο αργότερα κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια και ένωσαν την φωνή τους με τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς  που πήραν μέρος στην απεργία και τη διαδήλωση. 

Απεργιακό ποτάμι στο κέντρο της Αθήνας από χιλιάδες εκπαιδευτικούς. 

Με την απεργιακή κινητοποίηση,  οι εκπαιδευτικοί ξεκαθάρισαν πως ο διαρκής αγώνας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια, κόντρα στις διώξεις και την τρομοκρατία, θα ενταθεί ακόμη περισσότερο.

     Ο κλάδος των  εκπαιδευτικών  

  • υπερασπίζεται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας ενάντια στις συγχωνεύσεις – συμπτύξεις.
  • διεκδικεί αύξηση στους μισθούς μας , επιστροφή δώρων και συλλογική σύμβαση
  • απαιτεί εξίσωση ωραρίου νηπιαγωγών
  • διεκδικεί ακώλυτη μονιμοποίηση όλων
  • μάχεται για χρηματοδότηση για τα σχολεία μας
  • απαιτεί δικαιώματα και άδειες ανατροφής για τις /τους αναπληρωτές μας
  • ζητά κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς
  • εναντιώνεται και καταγγέλλει τα πειθαρχικά, τις καθαιρέσεις, τις διώξεις, τον αυταρχισμό
  • λέει ΟΧΙ στην αξιολόγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων , μαθητών εκπαιδευτικών
  • εναντιώνεται στις πολιτικές διάλυσης του δημόσιου- δωρεάν σχολείου.


  
Οι αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι – είναι δίκαιοι και αναγκαίοι



                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.