Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ καταρρίπτει το αφήγημα της κυβέρνησης για τις μειώσεις τιμών

 

 

 O πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, «γκρεμίζει» το κυβερνητικό αφήγημα για τη λίστα με τις μειωμένες τιμές σε 120 κωδικούς που αντιστοιχούν σε μόλις... 32 προϊόντα. 

Μιλώντας στο Action 24 επεσήμανε ότι υπάρχουν συνολικά 25.000 κωδικοί προϊόντων, οπότε η μείωσε σε 120 κωδικούς είναι «σταγόνα στον ωκεανό». «Είναι ένα αφήγημα επικοινωνιακό και όχι ουσιαστικό. Αν δεν παρέμβει η κυβέρνηση στη διαμόρφωση της τιμής από το χωράφι στο ράφι, δεν σημαίνει τίποτα το να πέσει η τιμή σε μια οδοντόπαστα και σε μια οδοντόβουρτσα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Ο Γ. Λεχουρίτης τόνισε την ανάγκη να μπει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους και να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση «από το χωράφι στο ράφι». Ένα προϊόν που πωλείται από τον παραγωγό 50 λεπτά δεν μπορεί να πωλείται στο ράφι πάνω από 1,5 ευρώ, σημείωσε χαρακτηριστικά και ζήτησε από το υπουργείο Ανάπτυξης να λάβει μέτρα.  Υποστήριξε, ακόμα, πως η ακρίβεια είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο και όχι εισαγόμενο - σε αντίθεση με το κυρίαρχο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

……

Για τα λαϊκά στρώματα οι καταναλωτικές δυνατότητες ότι έχουν επιδεινωθεί και σε μια σειρά βασικών δαπανών η τάση είναι ο περιορισμός, ακόμα και η αλλαγή διατροφικών συνήθειών. Το ισοζύγιο εισοδημάτων και δαπανών είναι οριακό μέσα στον μήνα.

Για πολλούς συνταξιούχους και μισθωτούς που εισόδημα μέχρι και με 1.100 ευρώ το μήνα, εάν πληρώνουν και ενοίκιο,  η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, δεν μπορούν να ζήσουν.  

 

                                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.