«Πόλεμος μέχρις εσχάτων» το μήνυμα Νετανιάχου στην μαύρη επέτειο

      - Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη,  στην Αθήνα  

                       Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου 

Αποφασισμένος να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να εξαλείψει κάθε απειλή κατά του Ισραήλ από τη Χαμάς και να επιστρέψουν, είτε ζωντανοί είτε νεκροί, όλοι οι όμηροι, εμφανίστηκε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου με αφορμή την  συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, που έδωσε το έναυσμα για το άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου παρέστη σήμερα σε εκδήλωση μνήμης για τα θύματα απ' την επίθεση της Χαμάς μαζί με τον δήμαρχο της Ιερουσαλήμ Μοσέ Λιόν, με τον οποίο επισκέφτηκαν το μνημείο προς τιμήν των 87 αμάχων και στρατιωτών της Ιερουσαλήμ που έπεσαν νεκροί πέρυσι τέτοια ημέρα.

«Θυμόμαστε τους πεσόντες μας, τους ομήρους μας – τους οποίους είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε σπίτι – και τους ήρωές μας που έπεσαν για την υπεράσπιση της πατρίδας και της χώρας», είπε ο Νετανιάχου. «Περάσαμε μια τρομερή σφαγή πριν από ένα χρόνο και σταθήκαμε όρθιοι ως λαός, σαν λιοντάρια», πρόσθεσε.

Ακολούθως, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου είπε: «Αυτός είναι ο πόλεμος της ύπαρξής μας, ο «Πόλεμος της Αναγέννησης». Έτσι θα ήθελα να ονομάσω επίσημα τον πόλεμο».

«Η αντεπίθεσή μας εναντίον των εχθρών μας στον άξονα του κακού του Ιράν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας και να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας», συνέχισε. «Θα τερματίσουμε τον πόλεμο όταν ολοκληρώσουμε όλους τους στόχους που θέσαμε: να ανατρέψουμε τη διαβολική κυριαρχία της Χαμάς, να φέρουμε όλους τους ομήρους μας στο σπίτι —τόσο τους νεκρούς όσο και τους ζωντανούς— αποτρέποντας κάθε μελλοντική απειλή από τη Γάζα για το Ισραήλ και την επιστροφή των κατοίκων μας στο νότο και τον βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους».

«Αλλάζουμε την πραγματικότητα ασφάλειας στην περιοχή μας για χάρη των παιδιών μας, για χάρη του μέλλοντός μας, για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη στις 7 Οκτωβρίου δεν θα συμβεί ξανά», είπε ακόμα ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του. «Ποτέ ξανά». 

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων εξέδωσε μια δήλωση απαντώντας: «Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να υπάρξει και δεν θα υπάρξει καμία αναγέννηση χωρίς την επιστροφή όλων των ομήρων».

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέτειο ενός έτους από την               επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ με αίτημα την απελευθέρωση των          ομήρων, έξω από το σπίτι του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ, την 
  Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024.        | AP Photo/Mahmoud Illean

Οικογένειες Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Γάζα συγκεντρώθηκαν κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ και κοντοστάθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σειρήνας δύο λεπτών, αναπαράγοντας ένα έθιμο από τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος. Από τα 251 άτομα που κρατήθηκαν όμηροι στις 7 Οκτωβρίου 2023, υπολογίζεται ότι 97 εξακολουθούν να κρατούνται εντός της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων 34 για τους οποίους ο ισραηλινός στρατός λέει ότι είναι νεκροί.

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε "πολύ δύσκολη" κατάσταση. «Λέμε (στους Ισραηλινούς) ότι θα μπορούσατε να είχατε πάρει πίσω όλους τους ομήρους σας ζωντανούς πριν από έναν χρόνο, η κατάσταση των εναπομεινάντων ομήρων, η ψυχολογική τους κατάσταση και η υγεία τους, έχει γίνει πολύ "δύσκολη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Αμπού Ομπέιντα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό κίνημα.

Εντείνονται οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στον Λίβανο

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε μια «στοχευμένη επίθεση» στα νότια προάστια της Βηρυτού, ένα από τα προπύργια της οργάνωσης Χεζμπολάχ, εναντίον της οποίας το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Λίβανο εδώ και δύο εβδομάδες.

 

Ο στρατός «πραγματοποιεί αυτήν τη στιγμή ένα στοχευμένο πλήγμα» στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις λίγο μετά τις 15:50 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και στο οποίο δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ΑΝΙ, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα «περίπου 30 χωριά» στον νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το βόρειο Ισραήλ, «σε λιγότερο από μισή ώρα».

Σύμφωνα με το ΑΝΙ, «σειρά πληγμάτων» πραγματοποιήθηκε σε διάφορες άλλες περιοχές στο νότιο τμήμα της χώρας, καθώς τα διασυνοριακά πυρά που αντάλλασσαν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετατράπηκαν την 23η Σεπτεμβρίου σε ανοιχτό πόλεμο.

Όπως είπε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία διεξήγαγε σήμερα ένα πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο, που εξακολουθεί και λειτουργεί.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη του «κατά τη διάρκεια μαχών στα σύνορα με τον Λίβανο», με αποτέλεσμα να αυξηθεί σε 13 ο αριθμός των Ισραηλινών στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί στο βόρειο μέτωπο από την έναρξη της χερσαίας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Χεζμπολάχ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Αβίβ Μάγκεν, ένας έφεδρος υπαξιωματικός ηλικίας 43 ετών, «σκοτώθηκε την ώρα της μάχης στα λιβανέζικα σύνορα», έγινε γνωστό σε δελτίο Τύπου του στρατού. Πιο πριν, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός άλλου στρατιώτη κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις στη ΓΑΖΑ

Στη Γάζα συνεχίζει με αμείωτη ένταση της επιθέσεις του το Ισραήλ, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες σήμερα το πρωί από την περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας προς το κεντρικό Ισραήλ.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

50-70  άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά στη ΓΑΖΑ, ένα χρόνο Τώρα και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί.

 Μια ακόμη πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη,  στην Αθήνα  (07/10 /2024) 

 

   Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό. Εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας τον τερματισμό των επιθέσεων στα εδάφη της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Η πορεία εντάσσεται στο πλαίσιο διεθνούς κινητοποίησης, με αφορμή την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την έναρξη των πρόσφατων εχθροπραξιών στην περιοχή.

Σενάρια αντεπίθεσης του Ιράν

Τουλάχιστον 10 σενάρια έχουν προετοιμαστεί στο Ιράν για μια «σκληρή απάντηση» σε πιθανή «ισραηλινή ενέργεια» αναφέρουν πηγές της Τεχεράνης.

Συγκεκριμένα, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Tasnim ότι οι «μονάδες σχεδιασμού των ενόπλων δυνάμεων έχουν προετοιμάσει τουλάχιστον 10 κατάλληλα σενάρια για να απαντήσουν στην πιθανή δράση του σιωνιστικού καθεστώτος, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εάν χρειαστεί».

Υπογραμμίζοντας ότι αυτά τα σενάρια μπορούν να επικαιροποιηθούν, αλλά η προετοιμασία τους είναι ένδειξη της σοβαρότητας του Ιράν ως προς την απάντηση, αυτές οι πηγές πρόσθεσαν: «Η απάντηση του Ιράν δεν θα είναι απαραίτητα ίδια με τους Ισραηλινούς, αλλά μπορεί να είναι πιο αυστηρή και με διαφορετικούς στόχους για ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της αντίδρασης».

Οι ιρανικές στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι «σε σύγκριση με το Ιράν, το Σιωνιστικό καθεστώς έχει πολύ πιο περιορισμένη γεωγραφία και λιγότερο ευαίσθητη υποδομή και η δράση του Ιράν μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανή προβλήματα».

Σύμφωνα μάλιστα με αυτές τις πηγές, «πολλές χώρες έχουν ανακοινώσει στο Ιράν ότι δεν θα συμμετάσχουν (στην επιχείρηση) επ’ ωφελεία του Ισραήλ, αλλά σε κάθε περίπτωση, όποια χώρα βοηθήσει τους Σιωνιστές σε μια πιθανή ενέργεια θα περάσει την κόκκινη γραμμή του Ιράν και θα υποστεί απώλειες».

ΠΗΓΕΣ: zougia.gr, efsyn.gr

                                                                         Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.