ΒΥΡΩΝΑΣ: Εταιρείες οπτικών ινών χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια εκτελούν εργασίες στους δρόμους της πόλης

Φωτό αρχείου 

Ο Δήμος Βύρωνα ενημερώνει:

Ανακοίνωση για εταιρείες οπτικών ινών χωρίς σχετική άδεια

Επειδή παρατηρείται το φαινόμενο εταιρείες οπτικών ινών ή οι υπεργολάβοι τους να εκτελούν εργασίες στους δρόμους του Βύρωνα, χωρίς να διαθέτουν την σχετική άδεια, παρακαλούμε όπως σε περίπτωση που διαπιστώσετε να εκτελούνται τέτοιες εργασίες να ενημερώνετε τον Δήμο (στο τηλέφωνο: 213 2008631) και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο Δήμος Βύρωνα δεν έχει χορηγήσει τους τελευταίους μήνες καμία άδεια για επέκταση δικτύου. Μόνες επιτρεπτές αντίστοιχες εργασίες είναι εκείνες για επιδιόρθωση βλαβών ή για συνδέσεις στους δρόμους που ήδη υφίσταται δίκτυο.

Το απαράδεκτο φαινόμενο η πόλη μας να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, τα οδοστρώματα να γεμίζουν «μπαλώματα» και να καταστρέφονται/αχρηστεύονται τα υπόγεια δίκτυα (ειδικά του ηλεκτροφωτισμού) για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν πρόκειται να επιτραπεί να επαναληφθεί στον Δήμο μας".

Βύρωνας 8-10-2024

.........

Υπενθυμίζουμε, για να μην ξεχνιόμαστε ότι:

Σε δήλωση του (7/2/2024) ο δήμαρχος κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος τόνιζε "ότι μπαίνει άμεσα τέρμα στις καθημερινές αυθαιρεσίες ιδιωτικών εταιρειών που προκαλούν με τις εργασίες τους καταστροφές και προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης και των πολιτών...", ενώ σημειώνει ότι "... μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι ζημίες και να λάβει ο Δήμος επαρκείς εγγυήσεις ότι θα αποκαθίσταται άμεσα και στο μέλλον κάθε ζημία, δεν πρόκειται να επιτραπεί η συνέχιση των εργασιών". Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θα προστατεύσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών όταν αυτή θίγεται από αντίστοιχες ενέργειες. Απόλυτη προτεραιότητα μας είναι η ομαλή λειτουργία της πόλης".

Με εντολή δημάρχου ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ με το υπ` αριθμ. πρωτοκ. 2731/5-2-2024 έγγραφο, η άδεια εταιρείας για εκσκαφές τομών στο οδόστρωμα της πόλης με σκοπό την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών. Ο λόγος είναι ότι καταστρέφεται συστηματικά, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, βυθίζοντας έτσι στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές του δήμου μας.

Τί έγινε όλο αυτό το διάστημα, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα και οι εταιρείες συνεχίζουν το «Ράβε - Ξήλωνε» και μάλιστα χωρίς άδεια, όπως ισχυρίζεται η δημοτική αρχή;

Τί μέτρα πάρθηκαν από την δημοτική αρχή ώστε να μην αλωνίζουν οι εταιρείες και οι εργολάβοι καθημερινά, αυθαίρετα, προκαλώντας ζημίες και ταλαιπωρία, σε αυτή την πόλη;

Δεν βλέπουν οι δημοτικοί άρχοντες, οι υπηρεσίες αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και στην ανακοίνωση προς τους πολίτες αναφέρουν «παρακαλούμε όπως σε περίπτωση που διαπιστώσετε να εκτελούνται τέτοιες εργασίες να ενημερώνετε τον Δήμο και την Ελληνική Αστυνομία»;

Οι πολίτες θα βγάλουν τα κάστανα από την «φωτιά», θα κάνουν το χωροφύλακα; Είναι δυνατόν;

Μπορούν οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι επιτρεπτές εργασίες για τους εργολάβους και ποιες όχι;

Για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν προχωρά σε αγωγές και νομικά μέτρα εναντίον των εταιρειών και των εργολάβων που αυθαιρετούν;

Κύριοι της δημοτικής αρχής, «Θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία», πράξεις και όχι λόγια, για να σταματήσει η πολυποίκιλη αυθαιρεσία σε αυτό το δήμο. 

Για να ανοίξει ο δρόμος μία καλύτερη ζωή, σε μια ανθρώπινη πόλη και κοινωνία. 

Διαβάστε ακόμη:

ΒΥΡΩΝΑΣ: Αλέξης Σωτηρόπουλος: «Τέρμα στην αυθαιρεσία - Ο δήμος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι – Πρώτο μέλημά μου η ποιότητα ζωής των δημοτών»

 Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.