Έρχονται λαϊκές αγορές αποκλειστικά με παραγωγούς

Ετοιμάζεται νομοσχέδιο  και θα περάσει από τη Βουλή



Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος,  μιλώντας, στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στο «Βεργίνα TV» αποκάλυψε το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για δημιουργία λαϊκών αγορών αποκλειστικά με παραγωγούς και επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει καλάθι Χριστουγέννων και φέτος.

Η δημιουργία λαϊκών αγορών αποκλειστικά με παραγωγούς, είναι κάτι που είδη σχεδιάζεται με μεγάλη ένταση και εξαρτάται από τον προγραμματισμό της βουλής.

Όπως είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατότητα στους παραγωγούς να απευθύνονται στον καταναλωτή ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των πωλητών αλλά και μια αδιαμεσολάβητη σχέση μεταξύ του αγρότη-παραγωγού και του καταναλωτή, χωρίς ενδιάμεσα να υπάρχει κάποιος μεσάζων».  «Υπάρχουν βέβαια όρια. Προφανώς κάποιος αγρότης που παράγει το προϊόν του, για να είναι στη λαϊκή θα πρέπει να βγάλει και το κόστος της παρουσίας του σε μια λαϊκή»

    Οι λαϊκές αγορές σήμερα είναι μεικτές, εμπόρων και παραγωγών και αυτό              "τραβά" τις τιμές προς τα πάνω. 


«Αυτή τη στιγμή στις λαϊκές υπάρχει μίγμα παραγωγών και εμπόρων. Αυτό που θα αλλάξει είναι ότι θα δοθεί  μεγαλύτερη πρόσβαση στους παραγωγούς όπου θα υπάρχουν λαϊκές αποκλειστικά παραγωγών λαϊκών αγορών. 

Θα δημιουργηθούν και καινούριες λαϊκές και αυτό θα γίνεται με απόφαση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δηλαδή ο αρμόδιος φορέας της ΤΑ για τις λαϊκές αγορές της περιοχής, θα παίρνει την απόφαση. Θα υπάρχουν και λαϊκές αποκλειστικά των παραγωγών» τόνισε ο γενικός γραμματέας εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

                                                                              

                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.