Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βύρωνα απαντούν στη "Ρωγμή στην Eνημέρωση" για την επιλογή προέδρου του κινήματος


Με δεδομένο το πολιτικό ενδιαφέρον για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ως ενημερωτικό ιστολόγιο «Ρωγμή στην Eνημέρωση και τα δρώμενα του Βύρωνα» απευθυνθήκαμε σε δύο μέλη και στελέχη της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Βύρωνα.

Την κα Θιακογιάννη Ελένη, αναπληρώτρια γραμματέα Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βύρωνα, και τον κ. Καρακώστα Δημήτρη, μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Βύρωνα,  και τους ζητήσαμε να μας απαντήσουν σε τέσσερεις ερωτήσεις.

Λάβαμε τις παρακάτω απαντήσεις:

Καρακώστας Δημήτρης Μέλος Τ.Ο. Βύρωνα

Γιατί να επιλέξουν τον κ. Ανδρουλάκη και όχι τον κ. Δούκα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, στην κάλπη της Κυριακής;

Απάντηση
Κατά αρχάς θέλω πω ότι τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και ο Χάρης Δούκας είναι δύο άξιοι πολιτικοί οι οποίοι θα αντιμετώπιζαν τα προβλήματα των πολιτών, πολύ καλύτερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εγώ επιλέγω για πρόεδρο το Νίκο Ανδρουλάκη για 4 βασικούς λόγους.

1. Είναι ένας πολιτικός γνήσια δημοκράτης, προοδευτικός και θεσμικός, ο οποίος συγκρούστηκε με ισχυρά κέντρα εξουσίας με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. (Υποκλοπές - Τέμπη).

2. Στα μόλις 2,5 χρόνια της θητείας του το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερά ανοδική πορεία. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον 2ο κόμμα στην επαρχία και 1ο κόμμα στην Κρήτη.

3. Διαφύλαξε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, έσπασε το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και ξαναέβαλε το κόμμα στην εξίσωση της κυβερνησιμότητας.

4. Το 2021 υποσχέθηκε ανανέωση και το έπραξε στο ακέραιο. Το ΠΑΣΟΚ ανανέωσε πολιτικά το στελεχιακό του δυναμικό με ικανότατα στελέχη, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν θετικά στην πολιτική ζωή του τόπου τα επόμενα χρόνια.

Θεωρείτε ότι πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ο νέος πρόεδρος;

Απάντηση
Δεν θα έλεγα αλλαγές. Θα προτιμούσα να το θέσω ως "βελτιώσεις". Το ΠΑΣΟΚ σίγουρα πρέπει να αυξήσει την επιρροή του στα μεγάλα αστικά κέντρα και αυτό πρέπει να γίνει τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο. Η πολιτική ουσία υπάρχει ήδη. Αυτό που θέλει δουλειά είναι το πως θα γειωθούμε αποτελεσματικότερα στην κοινωνία.

Για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση Ν.Δ. / Μητσοτάκη θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναζητήσει συμμαχίες; Αν ναι, σε ποια κατεύθυνση;

Απάντηση
Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει οπωσδήποτε να "χτίσει" συμμαχίες, έτσι ώστε να αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά. Αυτές όμως οι συμμαχίες θα πρέπει να γίνουν σε επίπεδο κοινωνίας και όχι σε κλειστά γραφεία με κομματικά deals. Επίσης θα πρέπει να συνεχιστεί η διεύρυνση τόσο προς την ευρωπαϊκή αριστερά όσο και προς το πολιτικό κέντρο. Να θυμίσω πως το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2024 ήταν 1ο κόμμα στις ψήφους των κεντρώων ψηφοφόρων ρίχνοντας τη ΝΔ στη 2η θέση. Αυτό είναι επιτυχία του Νίκου Ανδρουλάκη που επετεύχθη μέσα από σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Που θεωρείται ότι οφείλεται η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του κινήματος στις εκλογές του Α΄ γύρου στο Βύρωνα;

Απάντηση
Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αποτελούν διαχρονικά πρότυπο δημοκρατικής διαδικασίας την οποία έχουν αντιγράψει (όχι με την ίδια επιτυχία) τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ... Η συμμετοχή στην πόλη μας ήταν αυξημένη γιατί ο Βύρωνας είναι δημοκρατική πόλη και οι πολίτες περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ λύσεις. Επίσης η νίκη του Αλέξη Σωτηρόπουλου στις δημοτικές εκλογές αναπτέρωσε τόσο το ηθικό όσο και τις ελπίδες των προοδευτικών πολιτών του Βύρωνα και αυτό εκφράστηκε και στην κάλπη της 6ης Οκτωβρίου.
.................

Θιακογιάννη Ελένη, αναπληρώτρια γραμματέας Τ Ο ΠΑΣΟΚ Βύρωνα

Γιατί να επιλέξουν τον κ. Ανδρουλάκη και όχι τον κ. Δούκα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, στην κάλπη της Κυριακής;

Απάντηση
Οι εκλογές της 13ης Οκτωβρίου στο ΠΑΣΟΚ δεν αποτελούν μία απλή επιλογή μεταξύ δύο προσώπων. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να αποτελέσει και πάλι ένα λαϊκό σοσιαλιστικό κίνημα που θα επανασυνδεθεί με τα λαϊκά στρώματα που εξέφρασε επί δεκαετίες και να έχει ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα στον αντίποδα της σημερινής αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη. Σε αυτές τις εκλογές επιλέγουμε με ποιους θα πάμε και με ποιους θα συγκρουσθούμε και ποιους όχι. Με τα δεδομένα αυτά καλούμαστε να επιλέξουμε το πρόσωπο που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα αυτές τις επιλογές και θεωρώ ξεκάθαρα ότι ο Χάρης Δούκας είναι το πρόσωπο αυτό. Δεν υποτιμώ την προσφορά του συντρόφου Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ο Χάρη Δούκας είναι ένα νέο άφθαρτο πρόσωπο που έχει τον τελευταίο χρόνο αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να δίνει και να κερδίζει δύσκολες μάχες.

Θεωρείτε ότι πρέπει να προχωρήσει σε αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ ο νέος πρόεδρος;

Απάντηση
Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ερώτημα, ο νέος πρόεδρος οφείλει πολιτικά να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο το ιδεολογικό στίγμα και τις πολιτικές προτάσεις μας για την διακυβέρνηση της χώρας. Αναμφίβολα επίσης οφείλει να προχωρήσει και σε ενεργοποίηση των οργάνων του Κινήματος, που σε μεγάλο βαθμό υπολειτουργούν τα τελευταία χρόνια. Κυρίως όμως πρέπει να δοθεί ο λόγος στα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ που αποτέλεσαν πάντα την ραχοκοκαλιά του και την κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει αυτό σε τομές και αλλαγές με προοδευτικό πρόσημο.

Για να ανατραπεί η πολιτική και η κυβέρνηση Ν.Δ. / Μητσοτάκη θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αναζητήσει συμμαχίες; Αν ναι, σε ποια κατεύθυνση;

Απάντηση
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να έχει ξεκάθαρη κυβερνητική πρόταση που θα την θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού για να την καταστήσει πλειοψηφικό ρεύμα. Είναι ο μόνος φορέας που μπορεί στη σημερινή συγκυρία να το κάνει. Κατά συνέπεια αποτελεί ψευτοδίλημμα το με ποιους θα συνεργασθούμε. Επιδιώκουμε να κυβερνήσουμε με βάση την προοδευτική κυβερνητική πρόταση μας και συνεργασία μπορεί να υπάρξει μόνο με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ και εφόσον κάποιος συμφωνεί με αυτήν την πρόταση. Σε κάθε περίπτωση για μας είναι αυτονόητη η αυτοτελής πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σύμπλευση στη κοινωνία με προοδευτικούς πολίτες και κινήματα που ενδεχομένως δεν μας ψήφισαν στα προηγούμενα χρόνια, αλλά και δεν μας πλήγωσαν με τη στάση και την συμπεριφορά τους.

Που θεωρείται ότι οφείλεται η μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του κινήματος στις εκλογές του Α΄ γύρου στο Βύρωνα;

Απάντηση
Η μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο στο Βύρωνα, αλλά σ` όλη την Ελλάδα, αποτελεί μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ πείθει και πάλι όλο και περισσότερους συμπολίτες μας ότι είναι η μόνη διέξοδος για την ανατροπή της σημερινής συντηρητικής πολιτικής και την προοδευτική στροφή της χώρας και ότι είναι και πάλι έτοιμο να του εμπιστευτούν οι πολίτες το μέλλον της. Εναπόκειται στο ΠΑΣΟΚ και στο νέο πρόεδρο του να μην είναι μάταιη η συμμετοχή αυτή και να αξιοποιήσει όλους αυτούς του προοδευτικούς πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες την περασμένη Κυριακή.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.