Φεστιβάλ RadiKal, 11-12 Οκτωβρίου 2024, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αλλάζουμε τις ζωές μας, Αλλάζοντας τον κόσμο!

  

Παρασκευή 11 & Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αλλάζουμε τις ζωές μας, Αλλάζοντας τον κόσμο!

Το φεστιβάλ Radikal διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στον κήπο του Παντείου Πανεπιστημίου και σας προσκαλεί για ένα διήμερο συζητήσεων, συναυλιών και ριζοσπαστικής αναζήτησης.

Απέναντι σε ό,τι σήμερα παρουσιάζεται  ως μονόδρομος, εμείς επιλέγουμε να φωνάξουμε ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα.  Τον κόσμο, εκεί που κυριαρχεί ο πόλεμος, οι ανταγωνισμοί, αλλά και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Τις ζωές μας, που ασφυκτιούν στα εξαντλητικά ωράρια, την ακρίβεια και το διαλυμένο κράτος.

“Αλλάζουμε τις ζωές μας, αλλάζοντας τον κόσμο” είναι λοιπόν το σύνθημα του φετινού Radikal, το οποίο διοργανώνεται από τη “Μετάβαση – Οργάνωση για την κομμουνιστική προοπτική”, μία νέα οργάνωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς, που δημιουργήθηκε τον Μάιο και φιλοδοξεί να συμβάλλει στην υπόθεση της ανασυγκρότησης του κινήματος και της αριστεράς, αλλά και στην οικοδόμηση προοπτικής για μια άλλη κοινωνία.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται στο πλαίσιο της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας, παραμένει οικονομικά αυτοτελές και ανεξάρτητο από χορηγίες, ενώ προπαγανδίζεται, στήνεται και λειτουργεί από κόσμο που επιδιώκει καθημερινά να αποτελεί κομμάτι των κινημάτων και αντιστάσεων της εποχής μας.

Γνωρίζοντας τους δύσκολους συσχετισμούς, σε πείσμα των καιρών, επιμένουμε ότι οι αγώνες είναι επίκαιροι και αναγκαίοι. Με αυτή την επίγνωση, είμαστε αποφασισμένοι/ες να πορευτούμε αναζητώντας νέες απαντήσεις, εξετάζοντας αυτοκριτικά την ιστορία, όχι μόνο των επιτυχιών αλλά κυρίως των αποτυχιών μας, ενώ αναζητούμε νέους δρόμους, ιδέες, μορφές και περιεχόμενα πάλης. Δεν έχουμε, ούτε διεκδικούμε, το μονοπώλιο αυτών των αναζητήσεων. Σε αυτόν το δρόμο επιδιώκουμε να βρεθούμε μαζί με όλες τις δυνάμεις και όσες/ους έχουν παρόμοιες αγωνίες και αναζητήσεις. Σας περιμένουμε!

Μείνετε συντονισμένες/οι για περισσότερες πληροφορίες.

Facebook: RadiKal Festival
Instagram: radikal_fest

Πολιτικές εκδηλώσεις

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 𝟐𝟎𝟐4, 18:30

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, 18:30

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 𝟐𝟎𝟐4, 21:30

Sci-fi River & Dj Pitsouni

Turboflow3000

λάμδα/Lamda Someone who isn’t me

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, 21:30

Άννα Μπαξεβανίδη & Νεροχύτες

 Μάρθα Φριντζήλα & The Kubara Project

Παραδοσιακό γλέντι με τους: Δημήτρη Μπρέντα, Σταυρούλα Δαλιάνη, Νίκο Σκαφίδα, Παναγιώτη Σταθάκη, Αλέξανδρο Ριζόπουλο.


                                                                Ρωγμή στην ενημέρωση   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.