Έγινε η συναυλία για τους πυρόπληκτους, τα ΜΑΤ αποχώρησαν

 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν πέρασε η προσπάθεια  Δημοτικής αρχής–κυβέρνησης για ματαίωση της συναυλίας

 

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των  φοιτητών στην  συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Κυριακή το Βράδυ και συγκεντρώθηκαν  τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Σε ένα χώρο έχουν γίνει συναυλίες τιμώντας την ιστορική μνήμη, διαχρονικά,  η δημοτική αρχή Καισαριανής  με Δήμαρχο τον κ. Βοσκόπουλο, αρνήθηκε να παραχωρήσει το χώρο στους φοιτητικούς συλλόγους για την συναυλία με πρόσχημα τον κίνδυνο πυρκαγιάς, το ότι δεν προβλέπονται συναυλίες με όρθιους, ακόμα και... την ιστορικότητα του χώρου! Και μαζί με την κυβέρνηση Ν.Δ., επιχείρησαν να   αποτρέψουν τη συναυλία. Η προσπαθεια τους επεσε στο κενό, η συναυλια αληλλεγγυης έγινε με την αποφασιστικότητα  των Φοιτητικών Συλλόγων.

Στο χώρο της συναυλίας παραβρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής κ. Ηλίας Στάμελος, ο οποίος  σε παρέμβαση του ζήτησε από το Δήμαρχο να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να γίνει η συναυλία κανονικά.

  Με την αποφασιστικότητα των φοιτητικών συλλόγων, οι δυνάμεις της αστυνομίας ((ΜΑΤ και ΟΔΟΣ) αποχώρησαν και  φοιτητικά συγκροτήματα  με τις μουσικές τους μπάντες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πυρόπληκτους και κέφι στους συμμετέχοντες.

Εκ μέρους των Φοιτητικών Συλλόγων ο Δημήτρης Γκιώνης, φοιτητής Οδοντιατρικής, χαιρετησε την συναυλία τονίζοντας μεταξύ άλλων  ότι «ο λαός μόνο παλεύει, ο λαός μόνο σώζει, ο λαός μόνο διεκδικεί. Και δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς, αφού, όπως και οι ίδιοι οι άνθρωποι αναφέρουν, όλοι οι κρατικοί φορείς, διοικήσεις δήμων, Περιφέρειας ή κυβερνήσεις έχουν τον τόπο παρατημένο στην τύχη του. Για αυτό κιόλας οι κάτοικοι έστησαν μόνοι τους τις επιτροπές των πυρόπληκτων. Αναφέρθηκε στους ανύπαρκτους και ακαθάριστους δασικούς δρόμους, στη γύμνια του Πυροσβεστικού Σώματος με ελλείψεις και απαρχαιωμένο εξοπλισμό κ.λπ.και πρόσθεσε ότι θα είμαστε και εμείς στο πλάι των κατοίκων στον αγώνα, όλοι οι φοιτητές μέσα από τους Συλλόγους μας».

Ρωγμή στην ενημέρωση

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.