Ανασχηματισμός: Κλίνατε επί (ακρο)δεξιά

  Σε περιορισμένο ανασχηματισμό της κυβέρνησης προχώρησε ο Κυριακός Μητσοτάκης.

Σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως δήθεν μία δυναμική επανεκκίνηση της πολιτικής του αναδιάταξε το κυβερνητικό σχήμα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, την ταξική αντεργατική πολιτική του, την επαναφορά στους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση με τον αποκλεισμό 40.000 νέων από τα πανεπιστήμια.

Σίγουρα η κυβέρνηση θα επιδιώξει την επιτάχυνση της ίδιας νεοφιλελεύθερης ταξικής πολιτικής που είναι εχθρική προς τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες.  

 Ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασαν οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση.



Ελάχιστες οι αλλαγές και μετακινήσεις στους υπουργικούς θώκους της κυβέρνησης.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση των προερχομένων από το  ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη σηματοδοτεί το "κλίνατε, επί (άκρο)δεξιά".

Η απομάκρυνση του κ. Χρυσοχοίδη από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.,  (δεν αποκλείεται να είναι και προσωρινή), δεν απαλλάσσει σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση από τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές του πρωθυπουργού.

Η επαναφορά στην κυβέρνηση και στο υπερυπουργείο του κ. Θεοδορικάκου, που είχε θητεύσει στην αριστερά στα νεανικά του χρόνια, δεν ισορροπεί το ακροδεξιό στίγμα.

Η μετακίνηση του συμπολίτη μας  κ. Χαρδαλιά σε ένα ισχυρό και κρίσιμο υπουργείο με πολλά κονδύλια, ίσως να είναι μια φαινομενική αναβάθμιση, σχετίζεται όμως με την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του αλλά και τα λάθη στην διαχείριση της πολιτικής προστασίας και της πανδημίας. Η εκτίμηση αυτή όσο και αν ευσταθεί δεν πρόκειται να την ομολογήσουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.   

Εντύπωση έκανε στο πανελλήνιο, η εξέλιξη γύρω από το πρόσωπο του κ. Αποστολάκη. Παρά την αρχική συμφωνία στην μεταγραφή και υπουργοποιήσή του,  την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, η άρνηση του την τελευταία στιγμή προκάλεσε ηχηρό πλήγμα στην κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική .

 

Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.