ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ: Κανένα μέτρο προστασίας της τοπικής κοινωνίας από την πανδημία

Δελτίο τύπου δημοσίευσε η δημοτική αρχή για τα τεστ Covid19... που δεν διαθέτει στους δημότες


Ο δήμος Βύρωνα μετά και την Ανοικτή Επιστολή που στάλθηκε από τις τοπικές ηλεκτρονικές σελίδες ενημέρωσης "Βύρωνας η πόλη μας" και "Ρωγμή στην Ενημέρωση", αλλά και την κριτική που ασκείται από φορείς, κατοίκους και ορισμένες δημοτικές παρατάξεις, γιατί δεν λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της τοπικής κοινωνίας, -ήδη η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση καλεί σε σύσκεψη όλους τους φορείς της πόλης- εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει:


Δελτίο Τύπου 

PCR στα 28 ευρώ και rapid tests στα 4 ευρώ, δωρεάν για τους εργαζόμενους

με επιβάρυνση του Δήμου Βύρωνα

Ο Δήμος Βύρωνα, από την αρχή της πανδημίας, πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή της, τόσο στους χώρους εργασίας του Δήμου όσο και στην κοινότητα, προκειμένου να προστατευτεί η υγεία των εργαζομένων και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των υπηρεσιών στους κρίσιμους τομείς για την πόλη.

Μεταξύ άλλων ο Δήμος έχει εξασφαλίσει από το 2020 τη διενέργεια δωρεάν rapid test και pcr για τους δημοτικούς υπαλλήλους, όποτε κρίνεται απαραίτητο από το γιατρό εργασίας, σύμφωνα με το Σχέδιο δράσης για τον περιορισμό διάδοσης του Covid 19 στους χώρους εργασίας του Δήμου.

 Πρόσφατα και ύστερα από πρόσκληση σε διαγνωστικά κέντρα της πόλης, ο Δήμος Βύρωνα πέτυχε να διασφαλίσει rapid tests στην τιμή των 4 ευρώ και PCR στα 28 ευρώ, τα οποία γίνονται ΔΩΡΕΑΝ στους εργαζόμενους και με οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Βύρωνας, 21/1/2022

Από το Δελτίο Τύπου -παρά το ότι, όπως είναι διατυπωμένο, θα μπορούσε να εκληφθεί  από κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη ότι αφορά και τους κατοίκους της πόλης- με μία προσεκτική ανάγνωση αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι ο δήμος Βύρωνα δεν έχει να παραθέσει κάποια συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από τα δωρεάν τεστ που γίνονται στους εργαζομένους του δήμου και μάλιστα όταν κρίνεται αναγκαίο από το γιατρό εργασίας (και όχι προληπτικά) και αυτά μετά από επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου εργαζομένων στο δήμο.

Εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι τα  ΔΩΡΕΑΝ rapid tests  που γίνονται στην πόλη από τον ΕΟΔΔΥ. Αν και σε αυτά η συμμετοχή των κατοίκων είναι μικρή και αυτό σχετίζεται εκτός των άλλων και στη μη επαρκή ενημέρωση των κατοίκων από το Δήμο. Δεν μπορεί η ενημέρωση να περιορίζεται μόνο στην έκδοση ενός Δελτίου Τύπου και στην ανάρτηση στη σελίδα του δήμου. Χάθηκε να βγάλουν μια ντουντούκα και να ενημερώσουν ή να καλέσουν το κόσμο να συμμετέχει για τα tests?, ανέφερε χαρακτηριστικά αναγνώστης στη σελίδα μας "Ρωγμή στην Ενημέρωση".

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για τους κατοίκους, τους, τους εργαζομένους στις επιχειρήσεις της πόλης, τους άνεργους, τους μαθητές, τους καθηγητές, τις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες για να κάνουν τεστ δωρεάν, ούτε καν έστω σε χαμηλή τιμή που επεδίωξαν και πέτυχαν ορισμένοι δήμοι. 

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την μετάλλαξη ΟΜΙΚΡΟΝ και δεν βλέπουμε έστω και με καθυστέρηση, η δημοτική αρχή να αναλογίζεται τις ευθύνες της, να έχει την ευαισθησία και να συμβάλει επικουρικά στην προστασία της υγείας του λαού μας. Δυστυχώς, την διακρίνει ανεπάρκεια και απραξία.

Από το δελτίο τύπου του δήμου αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πέτυχε τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης για τα  rapid tests στην τιμή των 4 ευρώ και PCR στα 28 ευρώ, μόνο για τους δημοτικούς υπαλλήλους ΟΧΙ για  όλους τους κατοίκους της πόλης.

Αυτή ΔΕΝ είναι πολιτική στήριξης, της τοπικής κοινωνίας από μία δημοτική αρχή που σέβεται τους κατοίκους της!   

Κάνει πως δεν ξέρει για την ανοικτή επιστολή που στείλαμε οι ιστοσελίδες "Βύρωνας η πόλη μας" & "Ρωγμή στην Ενημέρωση" και με απαξιώτικο τρόπο προσπερνά μία σειρά προτάσεις και δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει γιατί τις απορρίπτει και δεν τις υλοποιεί (διαβάστε ΕΔΩ).

Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι ο δήμος να οργανώσει την παροχή δωρεάν rapid tests, να πάρει πρωτοβουλία και να απαιτήσει  οι δημοσιές δομές υγείας στην πόλη -Κέντρο Υγείας, ΤΟΜΥ κ.λπ- να κάνουν δωρεάν τεστ στους κατοίκους;

Εμείς να επιμείνουμε στην Ανοικτή Επιστολή και σε όσα αναφέρονται σε αυτή.

Όλοι μας κρινόμαστε για τη συνεισφορά μας μπροστά στις δυσκολίες που περνά ο λαός μας. Και θα επαναλάβουμε ότι κυβέρνηση και δημοτικές αρχές έχουν τεράστιες ευθύνες, με την ανάλγητη πολιτική που ακολουθούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Διαβάστε ακόμη:

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.