ΣτΕ: Συνταγματική η πανεπιστημιακή αστυνομία. Συλλαλητήριο φοιτητών- μαθητών τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στα Προπύλαια

 Η σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν παραβιάζει τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ, αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνταγματική είναι, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η πανεπιστημιακή αστυνομία, καθώς κρίθηκε πως η σύστασή της δεν παραβιάζει τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ). 

Συγκεκριμένα με σειρά αποφάσεων της η Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (2046-2047/2022), κατά πλειοψηφία, αποφάνθηκε ότι είναι σύμφωνες με τις συνταγματικές επιταγές οι διατάξεις του νόμου 4777/2021 που προβλέπει τη σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν δυο αιτήσεις ακυρώσεως οι οποίες στρέφονταν κατά της προκήρυξης του διαγωνισμού πρόσληψης ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία, για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) αλλά και της υπουργικής απόφασης, με την οποία ορίσθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών.

Νέο συλλαλητήριο την Δευτέρα 24/10 στα Προπύλαια 


«Δεν “προσαρμοζόμαστε” – Αγωνιζόμαστε για τις σπουδές μας»,

Νέο ραντεβού στα Προπύλαια δίνουν τη Δευτέρα 24 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, φοιτητές και μαθητές, ενώνοντας τις  δυνάμεις τους διεκδικώντας την  κάλυψη των αναγκών σε σχολεία και πανεπιστήμια.  «Δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία! ΟΧΙ στην πανεπιστημιακή αστυνομία. 300 ευρώ μηνιαίο στεγαστικό επίδομα. Παιδαγωγική επάρκεια μέσα στο πτυχίο». 

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.


                                                                               Ρωγμή στην ενημέρωση 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.