Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - ΚΚΕ - ΕΛΛ. ΛΥΣΗ ψήφισαν να δοθεί το επίδομα καταστολής των 600 ευρώ

Γυρίζουν την πλάτη σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη οικονομικής στήριξης και επιβραβεύουν με 600 ευρώ τις δυνάμεις καταστολής


Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας 12 Δεκεμβρίου η τροπολογία σύμφωνα με την οποία θα δοθεί το ειδικό επίδομα καταστολής των 600 ευρώ στους ένστολους, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη.

Υπέρ της πρότασης της Ν.Δ. και της τροπολογίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς (στο σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής) ψήφισαν στη βουλή τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ, ΚΚΕ, ΕΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Μοναδική εξαίρεση, το ΜέΡΑ 25, που ψήφισε «όχι» στην πρόταση της Ν.Δ.

Το επίδομα των 600 ευρώ, αφορά το ένστολο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο εκτός από τους αστυνομικούς υπάγεται και το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές, οι σωφρονιστικοί, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Πυροσβεστικής.

Με βάση τη διάταξη που ψηφίστηκε, είναι ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ.

Το συγκεκριμένο επίδομα αναμένεται να βρεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η υπερψήφιση των συγκεκριμένων κομμάτων της οικονομικής ενίσχυσης των αστυνομικών δυνάμενων συλλήβδην, από το αστυνόμο της γειτονίας μέχρι των δυνάμεων καταστολής και των ασφαλιτών, θα θεωρηθεί από μέρους της κοινωνίας ως επιβράβευσης της πολυποίκιλης δράσης και συμπεριφοράς των αστυνομικών και μεταξύ αυτών που θα πάρουν τα 600 ευρώ είναι και αυτοί που τραβούν το πιστόλι και αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Είναι και αυτοί που ανοίγουν κεφαλιά σε διαδηλωτές και αυτοί που αποτελούν διάφορες ομάδες καταστολής, είναι και οι λιμενικοί που τους βάζουν να «επαναπροωθούν» ανήμπορους ανθρώπους στα δολοφονικά κύματα του Αιγαίου... ο κατάλογος δεν κλείνει.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι μία κυβέρνηση, ένα καθεστώς που η πολιτική του γεννά λαϊκή δυσαρέσκεια, έχει ανάγκη την στήριξη των μηχανισμών καταστολής και για αυτό τα παιδιά των μηχανισμών αυτών τα προσέχει, τα ενισχύει με διάφορες επιπλέον παροχές, ασφαλιστικές συνταξιοδοτικές, οικονομικές και άλλες.

Παρέχουν οικονομική στήριξη στο στήριγμά τους, στις δυνάμεις και το μηχανισμό καταστολής των λαϊκών - κοινωνικών διαμαρτυριών και αντιστάσεων. Σε αυτούς που στηρίζουν την πολιτική τους.

Αυτό στήριξαν και ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της βουλής –πλην του ΜεΡΑ 25– που ψήφισαν υπέρ στο να δοθούν 600 ευρώ στους αστυνομικούς των δυνάμεων καταστολής.

Κοινωνικές ομάδες, άνεργοι, συνταξιούχοι των 600 ευρώ, νέοι που εργάζονται με 200-400 ευρώ το μήνα που υποφέρουν πολύ περισσότερο, δεν θα πάρουν 600 ευρώ μποναμά χριστουγεννιάτικο. Αυτοί είναι οι κολασμένοι της γης, δεν χρειάζονται την προστασία των κομμάτων που ψήφισαν την εν λόγω (ν)τροπολογία...

Ορισμένα από το κόμματα θα ισχυριστούν ότι «διεκδικήσαμε και την επέκτασή της σε άλλους εργαζόμενους (Υπ. Εθνικής Άμυνας, Υπ. Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Υπ. Υγείας κ.α.)» αλλά η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή την πρόταση μας.

Το ΚΚΕ υπερψήφισε το επίδομα στους αστυνομικούς

Ο Χρ. Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ -που ψήφισε υπέρ της τροπολογίας- σημείωσε ότι η κατεύθυνση της αστυνομίας που δίνουν όλες οι κυβερνήσεις δεν είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά η προστασία των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων είναι εκεί στο πλευρό της εργοδοσίας. Ενώ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεμπερδεύει με 600 ευρώ στους ένστολους και 250 ευρώ στους συνταξιούχους. Απαίτησε την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και συντάξεων, όπως διεκδικούν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, το λαϊκό κίνημα.

Το ΜέΡΑ 25 που καταψήφισε το επίδομα καταστολής στην ηλεκτρονική του σελίδα mera25.gr αναφέρει:

Μόνο το ΜέΡΑ25 καταψήφισε το «επίδομα 600 ευρώ στους ένστολους», αυτό το κλείσιμο ματιού της «Μητσοτάκης ΑΕ» στους αστυνομικούς που σκότωσαν Σαμπάνη και Φραγκούλη καθώς και στους λιμενικούς τους οποίους βάζουν να «επαναπροωθούν» ανήμπορους ανθρώπους στα δολοφονικά κύματα του Αιγαίου. Στην μανία τους να δώσουν διαπιστευτήρια στην αιμοσταγή Ακροδεξιά, αφήσανε έξω από το επίδομα τους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς. Μόνο το ξεκάθαρο ΟΧΙ του ΜέΡΑ25, την ώρα που τα άλλα κόμματα υπερψήφιζαν, τους ανάγκασε – τώρα – να υπόσχονται ότι θα επεκτείνουν το επίδομα στους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς.

Ρωγμή στην Ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.