ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει στα ψηφοδέλτια ο Παύλος Πολάκης

Να παραμείνει στις εκλογικές λίστες και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ αποφάσισε ομόφωνα, κατά πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, στη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε πριν λίγο. 

Άλλη μια κολωτούμπα στην πολιτική ζωή, αυτή τη φορά από τον Παύλο Πολάκη και τον Αλέξη Τσίπρα!

         

Η εισήγηση που έκανε σήμερα  ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μετά την επιστολή αυτοκριτικής  του βουλευτή Χανίων Π. Πολάκη αλλάζει τα δεδομένα και πλέον ανοίγει το δρόμο για να είναι υποψήφιος στα Χανιά ο Πολάκης.

Ο Αλέξη Τσίπρας, στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, παραδέχεται πως η κίνηση του Παύλου Πολάκη «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές μας προθέσεις», κρίνοντας πως πρόκειται για μια επιστολή «γενναίας αυτοκριτικής» αφού όμως πρώτα επισημαίνει πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει «κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες» και «κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές». Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα διαγραφών και προγραφών συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «είμαστε κόμμα. Που σημαίνει ότι έχουμε κανόνες και συλλογικές επεξεργασίες. Και κανένας δε μπορεί να βγαίνει έξω από αυτές».

Διαβάστε τις τοποθετήσεις - κολωτούμπες -των δυο πολιτικών  

Αναλυτικά η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτική Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη :

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σήμερα η ημερήσια διάταξη δεν είχε τα θέματα της εσωτερικής μας λειτουργίας. Η επιστολή του σφου Πολάκη όμως μας καλεί να τα συζητήσουμε. Μας αναγκάζει θα έλεγα να επανεκτιμήσουμε και τις αρχικές μας προθέσεις, γιατί είναι πράγματι μια επιστολή γενναίας αυτοκριτικής.

Και παρά το γεγονός ότι η αυτοκριτική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κομματικής λειτουργίας της αριστεράς, δεν τη βλέπουμε συχνά.
Και αυτό όντως αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης.

Ωστόσο αυτό για το οποίο οφείλουμε να συνεννοηθούμε δεν είναι τόσο το διαδικαστικό αλλά το ουσιαστικό.

Για να κερδίσουμε τις εκλογές δεν αρκεί να έχουμε στόχο να πείσουμε μόνο τα εκλογικά μας ακροατήρια. Και να αβγατίζουμε τους υποστηριχτές μας από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να κερδίσουμε και αυτούς που στέκονται κριτικά απέναντί μας.

Και ο κόσμος αυτός δεν πείθεται ούτε με κραυγές ούτε με τοξικότητα, αλλά με επιχειρήματα και νηφάλιο πολιτικό λόγο.

Αυτό λοιπόν έχει αξία να συνεννοηθούμε. Μπορούμε όσοι δίνουμε τη μάχη στη πρώτη γραμμή από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο; Το πιστεύουμε ;

Αν το πιστεύουμε, θα το μπορέσουμε. Αυτό πρέπει σήμερα να συνεννοηθούμε όλοι και να δεσμευτούμε. Και αυτή η δέσμευση είναι που θα κρίνει και τις διαδικαστικές αποφάσεις μας».
 

Η επιστολή απολογίας του Παύλου Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία  και την επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ

Με την επιστολή απολογίας που απέστειλε την Παρασκευή ο Παύλος Πολάκης  προς την ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τις ενέργειες που οδήγησαν στην παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή, ο Παύλος Πολάκης σχολιάζει αναφορικά με την συνολική συμπεριφορά του πως «θέλω να σας ξεκαθαρίσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση με αυτές να αμφισβητήσω δημόσια είτε την αποκλειστική αρμοδιότητα των συλλογικών μας οργάνων να λαμβάνουν αποφάσεις, είτε πολύ περισσότερο τις ίδιες τις συλλογικές μας επεξεργασίες».

Την ίδια ώρα, τονίζει σχετικά με την στάση που τήρησε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις από το 2012 και συνεχίζω να στηρίζω στη μάχη για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην επίμαχη ανάρτησή του στην οποία περιλήφθηκαν φωτογραφίες προσώπων από δημοσιογράφους καθώς ονομάτων δικαστικών λειτουργών λέγοντας ότι «η πρόθεσή μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση η στοχοποίηση συγκεκριμένων προσώπων δημοσιογράφων αλλά η ανάδειξη της χειραγωγούμενης από το καθεστώς Μητσοτάκη ενημέρωσης». Συνολικά μάλιστα σημειώνει πως για τα όσα συνέβησαν «αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί». 

       ΦΩΤΟ: Η επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, που προκάλεσε αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ 

Απέσυρε ο Μιχάλης Χαιρετάκης την επιθυμία του να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά

Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μιχάλης Χαιρετάκης, και φίλος του Παύλου Πολάκη που αποτέλεσε αφορμή της προσωρινής ρήξης μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πρώην υφυπουργού, ανακοίνωσε την απόσυρση του από την προεκλογική «κούρσα» γιατί «στον αγώνα για να φύγει αυτή η Κυβέρνηση δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί».

Η επιστολή του Μιχάλη Χαιρετάκη

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα,την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου,αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών,όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα,τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει,κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις, καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο, ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή,να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου,να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Στεφ.Χαιρετάκης

Πρόεδρος Ελαιουργών Ν.Χανίων

Μέλος ΔΣ ΕΒΕΧανίων

Μέλος Ν.Ε. Ν.Χανίων»


                                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση 










Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.