ΒΥΡΩΝΑΣ: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για ην απόλυση στο « ΟΚ MARKETS »

 


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων  και πολιτών ενάντια στην αυθαίρετη απόλυση εργαζομένης μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας από το  ΟΚ Markets στο Βύρωνα στην οδό Χρ. Σμύρνης και Βουτζά.

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων - του συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Πολίτων και συλλογικοτήτων του Βύρωνα- σήμερα Σάββατο 2/12 πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 από την Πρωτοβουλία αγώνα στις ανατολικές συνοικίες.

Διαβάστε την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η

«ΜΑΧΗ»– Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση

       ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ « ΟΚ            ANYTIME MARKETS » ΒΥΡΩΝΑ

Άλλο ένα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας, έρχεται να αναδείξει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, το τι πραγματικά συμβαίνει στους εργασιακούς χώρους τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά γυναίκα εργαζόμενη, μόνη γονέας ενός ανήλικου τέκνου, απολύθηκε από το κατάστημα της αλυσίδας « OK Anytime Markets » του Βύρωνα στις 15/11, χωρίς μάλιστα να υπάρξει κάποια αιτιολογία για την απόλυσή της αυτή.

Είναι γνωστό ότι στα καταστήματα αυτά η καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων συνιστά καθημερινό φαινόμενο, εφόσον παραμένουν ανοιχτά εφτά ημέρες την εβδομάδα από το πρωί έως και τις 11:00 το βράδυ. Καταγγελίες εργαζομένων ότι δουλεύουν άνω του οχταώρου, χωρίς σταθερό πόστο, αμειβόμενοι με οχτακόσια ευρώ χωρίς να πληρώνονται τις υπερωρίες και την εργασία τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες, επιβεβαιώνουν ότι τα καταστήματα αυτά αποτελούν σύγχρονα εργασιακά κάτεργα.

Το περιστατικό αυτό, που κάθε άλλο παρά μεμονωμένο είναι, αναδεικνύει και τον αντιδραστικό και βαθιά ταξικό χαρακτήρα των αντεργατικών νόμων της Κυβέρνησης ΝΔ και όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων που εντείνουν την ελαστικότητα της εργασίας  καταργώντας στην πράξη την οχτάωρη απασχόληση και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία και ασυδοσία.

Γι’ αυτό και χρειάζεται μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για το ξήλωμα του αντεργατικού τους οπλοστασίου, για κατακτήσεις υπέρ των εργαζομένων σήμερα, για δουλειά με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τις τιμές πληθωρισμού, για μείωση του χρόνου εργασίας, για να πάρουμε από τα κέρδη τους. Καλούμε σωματεία και συνδικαλιστικούς φορείς να σταθούμε στο πλάι της απολυμένης εργαζομένης, κανείς μόνος – καμία μόνη απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.  

ΜΑΧΗ – Ανεξάρτητη Ταξική Ενωτική Κίνηση 

Διαβάστε ακόμη

ΒΥΡΩΝΑΣ: Νέα διαμαρτυρία ενάντια στην απόλυση στο ΟΚ Μarket. Σάββατο 2/12, ώρα 11: 30 το πρωί

https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/11/blog-post_90.html

 ΒΥΡΩΝΑΣ: Διαμαρτυρία πολιτών και συλλογικοτήτων στο ΟΚ Market Βύρωνα

 https://rogmistinenimerosi2.blogspot.com/2023/11/market.html 


                                                                           Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.