Μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός: Αναγνώριση κυβερνητικών αποτυχιών

               Intime 

      Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

                                                      Intime

Ολοκληρώθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την  κίνηση αυτή του πρωθυπουργού για ένα μερικό ανασχηματισμό, μεταφέροντας τα ιδία σχεδόν πρόσωπα από το ένα υπουργείο στο άλλο, την αντιλαμβανόμαστε ως ομολογία και αναγνωρίσει όχι απλά αστοχιών αλλά αποτυχιών του κυβερνητικού έργου – κυβερνητικής πολιτικής  σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς για την κοινωνία.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν στη σύνθεση της κυβέρνησης:

 . Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

 . Υπουργείο Υγείας

Υπουργός: Αδωνις Γεωργιάδης

.  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου

 . Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υφυπουργός  παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος

Παύλος Μαρινάκης

                                        Intime

Ο μίνι ανασχηματισμός, με επίκεντρο την απομάκρυνση του υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, την επιστροφή του κ.  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο, την αναβάθμιση  του κυβερνητικού  εκπρόσωπου κ. Παύλου Μαρινάκη, που έγινε πλέον Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, την επιστροφή του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο υγείας για να επιβάλει πολύ πιθανό, νέα πεντάευρα στους πολίτες που θα επισκέπτονται τα νοσοκομεία και όχι να αναβαθμίσει την δημόσια υγεία, την αναβάθμιση της κας Δομνας Μιχαηλίδου στη θέση της Υπουργού Εργασίας και τη είσοδο δυο νέων προσώπων στο κυβερνητικό σχήμα Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος και Υφυπουργός Παιδείας  Ιωάννα Λυτρίβη, δεν θα φέρει την « Ανοίξει» στην κυβερνητική πολιτική.

Αντίθετα ενισχύει την πεποίθηση μεγάλης μερίδας πολιτών ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αρχίσει η πορεία καθόδου εξ αιτίας της αποτυχίας της να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι αύξηση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας κυρίως στις νέες ηλικίες, -κάτι που δεν θα αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας, χρειάζονται άλλες κοινωνικές πολιτικές για να περιοριστεί το φαινόμενο αυτό -   το μαύρο χρήμα, της καλπάζουσας ακρίβειας που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά. Τα χαμηλά εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, τα προβλήματα στα δημόσια νοσοκομεία, η πρόθεση της για ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ, η μη  αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων στη Θεσσαλική γη εξ αίτιας των πλημυρών  κλπ.  


Η αδυναμία της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει – αντιπαλέψει αποτελεσματικά και να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή, νεοφιλελεύθερη πολιτική Μητσοτάκη-ΝΔ, δεν σημαίνει αποδοχή από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας των πολιτών αυτής της  πολιτικής.

 Η πλατιά λαϊκή διάχυτη δυσαρέσκεια είναι δεδομένη.

 Μπορεί να μην εκφράζεται με την ανάκαμψη λαϊκών αγώνων, απεργιών,  εκφράστηκε όμως στο Β΄ γύρω των δημοτικών εκλογών και δεν αποκλείεται να βρει τρόπο  έκφρασης και στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

 Και αυτό είναι κάτι που απασχολεί τα κομματικά επιτελεία και το πολιτικό σύστημα.  

 Εμείς, οι από κάτω,  οφείλουμε να ρίχνουμε άμμο στα γρανάζια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, μέχρι την ανατροπή της.

                                                                                                                                                                  Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.