Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας έκλεισαν 10 ημέρες συνεχόμενης απεργίας

Οι εργαζόμενοι στην κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό Αθήνας, που κατασκευάζεται από την κοινοπραξία AVAX – Ghella – Alstom, έκλεισαν 10 ημέρες συνεχόμενης απεργίας.  

                    Από τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη γραμμή 4 

 

Διεκδικούν:

🔴Αυξήσεις ημερομησθίων 15%

🔴Επίδομα υπόγειων εργασιών 10%

🔴Να μειωθούν οι βάρδιες, οι οποίες φτάνουν τα 12ωρα στους μετροπόντικες και τα 10ωρα στους σταθμούς, και να σταματήσουν οι εργασίες το σαββατοκύριακο, να εφαρμοστεί το 5ημερο-8ωρο. Η τήρηση του ωραρίου είναι αναγκαία και για λόγους ασφαλείας. Είναι σαφές ότι η κοινοπραξία τεντώνει τα ωράρια σκεπτόμενη μόνο το κέρδος της και το ”πριμ έγκαιρης υλοποίησης” του έργου.

🔴Να αυστηροποιηθούν τα μέτρα προστασίας, που δεν εφαρμόζονται, ειδικά στα βοηθητικά φρεάτια. Μάλιστα, ένα σοβαρό ατύχημα συνέβη στο μετροπόντικα της Κατεχάκη με εργαζόμενο να τραυματίζεται και να πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και θα μείνει εκτός εργασίας για διάστημα έξι έως οκτώ μηνών. Στο μετροπόντικα της Κατεχάκη έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο από το ΣΕΠΕ για εργατικό ατύχημα!

Τη θέση του σχετικά με τις απεργίες των εργαζομένων της στη Γραμμή 4 του Μετρό, εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο όμιλος  AVΑX.

«Οι υποχρεώσεις της εταιρίας τηρούνται απαρέγκλιτα και κατά γράμμα, βάσει της δέσμευσής της στα συλλογικά όργανα στα οποία συμμετέχει και έτσι όπως απορρέουν από τη συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία ισχύει έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων, τηρούνται οι πιο αυστηρές προδιαγραφές για τέτοιας κλίμακας έργα, χωρίς την παραμικρή έκπτωση, στις περισσότερες από 2 εκατομμύρια εργατοώρες που έχουν ήδη συμπληρωθεί κατά την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο όμιλος.

 Η διοίκηση της AVAX μέχρι σήμερα  ουσιαστικά αρνείται να μπει σε διαπραγματεύσεις, με το πρόσχημα ότι θέλει οι εργαζόμενοι να σταματήσουν πρώτα τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Χτες, 29/5, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της AVAX.

Οι απεργοί που μετράνε σήμερα δέκα μέρες απεργιακού αγώνα, θα κάνουν συγκέντρωση,  στο εργοτάξιο του Μετρό στο Κολωνάκι.

Την Παρασκευή, συνεχίζουν την απεργία με συγκέντρωση και Γενική Συνέλευση, στο εργοτάξιο του Μετρό στην Ακαδημίας, για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα τους.

 

                                                                              Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.