ΣΙΝΕΜΑ: “Anora” H 23χρονη σεξεργάτρια στη Νέα Υόρκη και ο γιος του Ρώσου ολιγάρχη

 Η Ανόρα, μια νεαρή σεξεργάτρια από το Μπρούκλιν, παντρεύεται παρορμητικά τον απερίσκεπτο γιο ενός Ρώσου ολιγάρχη. Μόλις, όμως, το μαθαίνουν οι γονείς του, καταφθάνουν επειγόντως στη Νέα Υόρκη για να ακυρώσουν το γάμο.


Μια όμορφη 23χρονη σεξεργάτρια στη Νέα Υόρκη και ένας 20χρονος χαραμοφάης και μάλλον πανηλίθιος γιος ενός Ρώσου ολιγάρχη είναι τα κεντρικά πρόσωπα στην Ανόρα, μια ταινία του Σον Μπέικερ, η οποία φέτος βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και απέσπασε εγκωμιαστικές κριτικές.

H Aνόρα, που την υποδύεται με πειστικότητα η Μίκι Μάντισον, δεν εκδίδεται στον δρόμο, αλλά εργάζεται σε ένα κλαμπ 

που εκτός από το pole-dancing προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες στους θαμώνες, φυσικά με πρόσθετη επιβάρυνση. Ένας από τους πελάτες, ο νεαρός Ρώσος που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη τάχα για να σπουδάσει, νοικιάζει τις υπηρεσίες της Ανόρα για μία εβδομάδα, περνά υπέροχα μαζί της και, στη διάρκεια μιας ξέφρενης εκδρομής στο Λας Βέγκας, της προτείνει γάμο. Εκείνη δέχεται, παντρεύονται στο άψε σβήσε, αλλά μετά αρχίζουν τα δύσκολα και τα (ας τα πούμε) κωμικά. Οι γονείς του νεαρού καταφτάνουν με ιδιωτική πτήση στη Νέα Υόρκη μαζί με δυο τρεις μπράβους τους με σκοπό να ακυρώσουν τον γάμο. Κι εδώ η Ανόρα δείχνει χαρακτήρα και αξιοπρέπεια: η τρομοκρατία των βαθύπλουτων Ρώσων δεν θα περάσει!

Χωρίς να ηθικολογεί, η ταινία δείχνει κάτι σοβαρό: ότι όλα, ακόμα και ο έρωτας και τα συναισθήματα, είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας. 

     Σκηνοθεσία: Σον Μπέικερ

Πρωταγωνιστούν: Μάικι Μάντισον, Μαρκ Εϊντελστιν, Γιούρα Μπορίσοφ. 

Η ταινία προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Διάρκεια: 139΄

                                                                                                                                                          Ρωγμή στην ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.