Βύρωνας: Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κας Κιούπη με την δημοτική αρχή για την ΔΕΑΔΒ ΑΕ

 

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής αρχής του κ. Σωτηρόπουλου και της ανεξάρτητης πλέον δημοτικού συμβούλου κας Ιουλίας Κιούπη για την αποπομπή - απομάκρυνση της από το Δ.Σ της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα Α.Ε. (ΔΕΑΔΒ ΑΕ), μετά από αίτημα του κ. Μπαντή, επικεφαλή της παράταξης Βύρωνας Μπροστά, που έχει την στήριξη της Ν.Δ. 

Η επιλογή του κ. Σωτηρόπουλου να κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Μπαντή, στο πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας, όπως έχει λεχθεί, και να απομακρύνει την κα Κιούπη από το Δ.Σ της ΔΕΑΔΒ μετά την ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη Μπαντή και αντίστοιχα να τοποθετηθεί ο κ. Ανδρέας Λεκατσάς εκ μέρους του κ. Μπαντή, έχει οδηγήσει την υπόθεση στην δικαιοσύνη. 

Αρχικά η κα Κιούπη προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, θεωρώντας ότι η απομάκρυνση της δεν είναι σύννομη, σύμφωνα με την νομοθεσία (4548/2018).

Η αποκεντρωμένη διοίκηση χωρίς να εξετάσει την ένσταση, αφού παρήλθε η προθεσμία, σιωπηλός θεωρείται ότι την απορρίπτει.

Ο κ. Σωτηρόπουλος προχώρησε σε εφαρμογή της απόφασης αρ. 76/2024 του δημοτικού συμβουλίου και τοποθέτησε τον κ. Ανδρέα Λεκατσά, χωρίς να έχει ενημερώσει την κα Κιούπη και να ανεβάσει στο ΓΕΜΗ την αντικατάσταση της.

Η κ. Ιουλία Κιούπη επιμένει να διεκδικεί την θέση της στο Δ.Σ. και προσέφυγε στα δικαστήρια.

Κατάθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία απομάκρυνσης της από το Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ, τα οποία θα εξεταστούν τον Ιανουάριο. Ταυτόχρονα κατέθεσε και δικαστική αγωγή.




Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ συγκάλεσε Δ.Σ. με την συμμετοχή του κ. Λεκατσά Ανδρέα. Το Δ.Σ. δεν έγινε διότι δεν προσήλθαν τα μέλη και δεν είχε απαρτία. Αναζητώντας να πληροφορηθούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. στην ιστοσελίδα της διαβάσαμε τη σύνθεση για το προηγούμενο Δ.Σ. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΑΔΒ Α.Ε. δημοτικός σύμβουλος κ. Καππάτος Ορέστης ερωτηθείς για τα παραπάνω ανέφερε στην ιστοσελίδα μας ότι: "Εγώ είμαι υποχρεωμένος να εφαρμόσω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και της Γ.Σ. των μετόχων. Στην επόμενη συνεδρίαση θα καλέσω ως μέλος του Δ.Σ. της επιχείρησης τον κ. Λεκατσά Ανδρέα να συμμετέχει".

Διαβάστε ακόμη: 


                                                                                                Ρωγμή στην Ενημέρωση                                            

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.