Εκδήλωση αποχαιρετισμού στην Κατερίνα Θανοπούλου

 

 

Εκδήλωση αποχαιρετισμού στην Κατερίνα Θανοπούλου, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, διοργανώνουν συγγενείς της και οι εκδόσεις Άπαρσις, στις οποίες συνέβαλε η Κατερίνα. 

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 30 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στο Αεροφυλάκιο 1.

Η πρόσκληση των διοργανωτών:

 ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ [1965-2024], Ένας αποχαιρετισμός…

Την Τετάρτη 30 Οκτώβρη και ώρα 7μμ. στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»
(Πειραιώς 100, Σταθμός μετρό: Κεραμεικός)

Σας καλούμε να συναντηθούμε όλοι μαζί, φίλοι, συγγενείς, σύντροφοι, συνάδελφοι για να τιμήσουμε την μνήμη της Κατερίνας Θανοπούλου και να μάθουμε λίγο παραπάνω για το ποια ήταν.
Για το έργο της, τα ταξίδια της, την οικογένειά της, για τα ενδιαφέροντά της, τους προβληματισμούς και όλα όσα την έκαναν τελικά αυτή που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε.

Η κόρη, Ανθή Παπαδάκη και οι Εκδόσεις Άπαρσις

*********************************************

Κατερίνα Θανοπούλου [1965-2024]

Η Κατερίνα Θανοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα από πατέρα Αρκά και μητέρα Κρητικιά.  Σπούδασε και πήρε πτυχίο από το Μαθηματικό της Φυσικομαθηματικής σχολής του Πανεπιστημίου της Κρήτης.

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή (ΕΚΠΑ), στην Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (ΕΑΠ), στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο Βόλου). ‘

Ηταν πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Πκληροφορικής και Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΕΚΕΠΙΣ), και είχε πιστοποίηση από Microsoft ως solution provider καθώς επίσης ήταν και γνώστης της γραφής Braille.

Εκτός από τη μόνιμη συμμετοχή της στο συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών, εντάχθηκε από μαθήτρια στις γραμμές αριστερών νεολειϊστικων και κομματικών σχημάτων, αναδείχτηκε σε στέλεχός τους, και υπηρέτησε πάντα με εντιμότητα και με απόλυτη ανιδιοτέλεια τους στόχους τους.

Την περίοδο 2015-2019 δραστηριοποιήθηκε στην περιφέρεια Αττικής, όπου χρημάτισε επί 2.5 έτη Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής πολιτικής με πλούσιο και αποτελεσματικό έργο.

Υπήρξε υποψήφια βουλευτής και ευρωβουλευτής και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, με την Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα.

Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο στα φοιτητικά της χρόνια, και συμμετείχε στη συλλογική έκδοση «Το Θέατρο και οι τεχνικές του ως μοχλός ανάπτυξης του εκπαιδευτικού».

Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και τα τελευταία χρόνια με τη συγγραφή και την ποίηση.

Καρποί της συγγραφικής της δραστηριότητας είναι τρεις ποιητικές συλλογές και λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ενός εκλαϊκευμένου επιστημονικού, παιδικού παραμυθιού.

Είχε δημοσιεύσει αναρίθμητα επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά άρθρα, σε εφημερίδες, περιοδικά και μπλογκς.

Άνθρωπος χαρισματικός, χαρούμενος με το χαρακτηριστικό πάντα χαμόγελο, ακούραστη, με χιούμορ, πάντα κοντά στα παιδιά «της» στο σχολείο, που υπεραγαπούσε και έδινε καθημερινά την ψυχή της γι’ αυτά.

Στις εκδόσεις ‘Απαρσις εντάχθηκε από το 2016-17 και έφερε μαζί της μια άλλη αύρα, δημιουργική, χαρούμενη, την οποία σκόρπισε πλουσιοπάροχα στην εκδοτική μας οικογένεια. 

                                                                                             Ρωγμή στην ενημέρωση  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από jusant. Από το Blogger.